Haberler

All-star'da İlk 5'ler Belli Oldu!

Amerikan Profesyone Basketbol Ligi'nde All-Star karşılaşmasında yer sahaya ilk 5'te çıkacak oyuncular belli oldu.

Amerikan Profesyone Basketbol Ligi'nde All-Star karşılaşmasında yer sahaya ilk 5'te çıkacak oyuncular belli oldu.

Yaptığı transferlerle sürpriz yaratan Miami Heat takımından LeBron James ve Dwyane Wade All-Star karşılaşmasında beraber başlayacak isimler olurken, Chicago Bulls'tan Derrick Rose ise Michael Jordan'dan sonra All-Star'da ilk 5'e giren ilk Chicago Bullslu oyuncu oldu.

Doğu konferansı tarafında LeBron James ve Dwyane Wade'in yanı sıra New York Knicks forması giyen Amare Stoudemire'de yer alacak olurken, yıldız oyuncu yaklaşık 20 yıl aradan sonra All-Star'a ilk 5'te başlayacak olan New York Knicksli oyuncu oldu. Doğu konferansının beşinci oyuncusu ise yaklaşık 2.1 milyon oy alarak lider olan Orlando Magicli Dwight Howard oldu.

Batı konferansında ise Los Angeles Lakerslı Kobe Bryant üst üste 13. kez All-Star seçilirken, Jerry West, Shaquille O'Neal ve Karl Malone'nin elinde bulunan rekora çok yaklaştı.

Batı konferansında Kobe Bryant'ın yanı sıra ilk 5'e seçilen diğer isimler ise New Orleans Hornets'in guardı Chris Paul, Oklahoma City'nin forveti Kevin Durant, Denver Nuggets'tan Carmelo Anthony ve Houston Rockets'tan Yao Ming oldular. Sakatlığı dolayısı ile oynayamayacak olan Yao Ming'in yerine oynayacak oyuncu ise oyuncu komistonu David Stern tarafından seçilecek.

Miami Heat takımında taraftarlar tarafından 2 milyondan fazla oy alan LeBron James ve Dwyane Wade ikilisi, 2007 yılında Las Vegas'ta yapılan karşılaşmadan beri doğu konferansında Wade ve Shaquille O'Neal'dan sonra mücadele edecek ilk takım arkadaşları olacaklar.

Miami Heatli oyuncu James oylamanın sonuçlanmasının ardından yaptığı açıklamada, "Basket kortuna çıktığımız zaman takımımızı doğru bir şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Taraftarlar tarafından çok sayıda oy aldığımız için çok memnun olduk" ifadelerini kullandı.

Derrick Rose, Rajon Rondo'yu mağlup ederek ilk All-Star başlangıcını elde eden 1998'de Michael Jordan'ın ilk 5'te başladığı karşılaşmadan sonra ilk kez ilk 5'te All-Star karşılaşmasına başlayacak Chicago Bullslu oyuncu oldu.

Chicago Bulls koçu Tom Thibodeau ise Derrick Rose'nin All-Star ilk 5'ine seçilmesi ile ilgili yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı:

"Bu seçimin Derrick Rose'un bu sene ortaya koymuş olduğu performansın farkına varılmış olduğunu düşünüyorum. All-Star karşılaşmaları harika ve Rose bunu kazandı. Ama ben daha çok onun bizim takımımız için yaptıkları ile ilgileniyorum. Takımımız için yaptıkları daha fazla."

All-Star ilk 5'lerini taraftarların yaptığı oylamalar belirlerken, yedek oyuncular ise head koçların kendi konferanslarında verecekleri oylar tarafından seçilecek. Head koçların oylarını gelecek perşembe günü açıklayacak olurlarken, sonuçlar ise gelecek perşembe gecesi açıklanacak.

Phoenix Suns'tan geldikten sonra New York Knicks'i yeniden canlandırdan Amare Stoudemire, oylamada Boston Celticsli oyuncu Kevin Garnett'i geride bırakarak taraftarların All-Star ilk 5'lerini oylamaya başladığı 1974-75 yılından beri All-Star ilk 5'ine seçilen 5. New York Knicksli oyuncu oldu.

New York Knicks takımında All-Star'a ilk 5'te başlayan son oyuncu 1992 yılında Patrick Ewing olmuştu. Patrick Ewing 1997 yılında tekrar All-Star ilk beşine seçilmiş fakat kasığındaki sakatlığından dolayı bu karşılaşmada oynayamamıştı.

Doğu konferansında ilk 5'e seçilen oyunculardan Stoudemire, James ve Wade ligin en çok sayı kaydeden oyuncularından olurken, Rose ve Howard'ta bu yılın MVP adayları.

Miami Heat'in yıldızı Dwyane Wade All-Star ilk 5'ine seçilmesi ile ilgili olarak, "Bu bir onur. İlk zaman seçildiğim kadar büyük bir olay değil. İlk seçildiğim zaman ilk 5'te girmemi sağlayacak oyu beklerken kalbim çok hızlı atıyordu. Daha sonra taraftarların saygısının kazanmak benim için bir onur oldu" şeklinde konuştu.

Taraftarların oylamalarının sonuçlandırmasının ardından her iki konferansta oluşan ilk 5'ler şu şekilde;

DOĞU KONFERANSI

LeBron James - Miami Heat

Dwyane Wade - Miami Heat

Derrick Rose - Chicago Bulls

Amare Stoudemire - New York Knikcs

Dwight Howard - Orlando Magic

BATI KONFERANSI

Kobe Bryant - Los Angeles Lakers

Chris Paul - New Orleans Hornets

Kevin Durant - Oklahoma City

Carmelo Anthony - Denver Nuggets

Yao Ming - Houston Rockets

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title