Haberler

AKP Grup Toplantısı (1) Başbakan Erdoğan: "Güvenlik Güçleri Ne İstediyse Yerine Getirdik"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Terörle Mücadele Kapsamında Güvenlik Güçlerinin Hükümet Olarak Kendilerinden Ne İstedilerse Hepsini Yerine Getirdiklerini Belirterek, "Bundan Sonra Ne İstenirse Yerine Getiririz" Dedi. Erdoğan, Irak'ın Kuzeyine Yönelik Sınır Ötesi Operasyonu Kapsayan ve Yarın 1 Yıl Daha Uzatılması İstemiyle TBMM'de Oylanacak Tezkere İçin Milletvekillerinden Hassasiyet İstedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele kapsamında güvenlik güçlerinin hükümet olarak kendilerinden ne istedilerse hepsini yerine getirdiklerini belirterek, "Bundan sonra ne istenirse yerine getiririz" dedi.

Başbakan Erdoğan partisinin TBMM Grup Toplantısında konuştu. Yeni yasama yılının ilk grup konuşmasında Başbakan Erdoğan, Şemdinli'nin Aktütün Karakolu'na yapılan terör saldırısından dolayı terörle mücadele kapsamında alınacak önlemlere ayırdı. Konuşmasına saldırıda şehit olanlara rahmet, yakınlarına ve millete başsağlığı dileyen Erdoğan, birilerinin sürekli olarak suçlu aradığını belirtti. Güvenlik güçlerinin samimi olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiğini belirten Erdoğan, "Faturası, neticesi şüphesiz ki ağır olmuştur. Buna katlanmak da zordur. Ama bir gerçeği unutmayalım. Eksikler olabilir, vardır ve bu eksikleri gidermemiz şüphesiz ki bugüne kadar hep olmanın gayretiyle gerçekleşmiştir. Hep şunu söylemişizdir: "Güvenlik güçlerimizin bizden isteği nedir? Ne varsa söyleyin, biz gereğini yaparız.' Bugüne kadar ne istenirse bunu yerine getirdik ve bundan sonra ne istenirse yerine getiririz. Bu konuda bizden hükümet olarak istenen her şeyi yerine gelmiştir" dedi.

-"KOŞULLARI BİLMEYENLER RAHAT KONUŞUYOR"-

Erdoğan, terörü "nerede, ne zaman, kimin nasıl vuracağı belli olmayan bir fenomen" olarak tanımlayarak, şöyle konuştu:

"Bunu bir defa bilmemiz kabullenmemiz lazım. Bu bakımdan verilen mücadele kolay bir mücadele değil ve bölgenin özellikle coğrafi koşullarını şartlarını iyi değerlendirdiğimiz zaman oraları bilenler tanıyanlar bu işin nasıl zor şartlarda olduğunu gayet iyi bilir. Ben de bölgeyi birkaç kez karadan havadan dolaşarak biliyorum. Ve koşulların ne denli zor olduğunu da biliyoruz. Bilmeyenler rahat konuşuyor. Ve buradan hareketle bizler işin tamamen teknik boyutu noktasında güvenlik güçlerimizin ortaya koyduğu projelere uyarız. Ve nitekim bizden daha önce 1 yıllık bu konuyla ilgili tezkere istenmiştir ve bu tezkere Meclis'imize gelmiş ve Meclis'imiz de onay vermiştir. Şimdi tekrar bu talep vardır ve tekrar ikince tezkereyi Meclis'imize gönderdik ve yarın da bunun oylaması yapılacak."

-"TERÖR ÜZERİNDEN SİYASET YAPANLAR VAR"-

Terör üzerinden siyaset yapma gayreti içinde olanlar olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bakın çok açık ve samimi söylüyorum. Kimse terör üzerinden siyaset yapmasın. Kan üzerinden siyaset yapılmaz, şehitlerimiz üzerinden siyaset yapılmaz, gazilerimiz üzerinden siyaset yapılmaz. Bu hepimizin ortak derdidir, ortak derdimizdir. Bunun üzerinden siyaset yapanlar, kan üzerinden siyaset yapanlar o kanın içerisinde kendileri boğulurlar. Meclis'imiz inanıyorum ki yarınki görüşmelerde Türkiye'nin terörle mücadelesinde kararlı iradesini ortaya koyacaktır. Zira terörle mücadele konusu bir milli meseledir, bir devlet ve millet meselesidir. Bu mesele her zaman olduğu gibi bugün de tüm siyasi parti ve kurumların ortak duruşunu gerektiren bir meseledir. Bize düşen Meclis çatısı altında terörle mücadele ortak irademizi sergilemektir. Bütün siyasi partilerimizin bu hassasiyete sahip olduğunu düşünüyorum. Mehmetçiğimizin hayatına kastedenlerin bu ülkeye, bu millete açık düşmanlık içinde oldukları ortadadır. Masum halkın kanını dökenlerin milletin huzur ve güvenliğini tehdit edenlerin, devlete silah çekenlerin bu ülkeye, bu topluma, bu devlete düşman oldukları açıktır. Keza terör örgütüne "terörden vazgeç' diyemeyenlerin bize terör örgütünün adresini çökertmekten vazgeç demeleri de mümkün değildir. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Gün bütün provokasyonları bertaraf ederek yalnız terör örgütüne değil terör örgütünü bir maşa ve bir taşeron olarak kullanan zehir tacirlerine de birlik ruhumuzu gösterme günüdür." (ANKA/SÜRECEK)

(İG/BÜN)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
title