Haberler

''Öldürmeye Cihangir'den Başlarız'' Diyen Sunucuya Zorla Getirme Kararı

Güncelleme:

Akit TV'deki programında kullandığı sözler nedeniyle, ''basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan yargılanan Ahmet Keser hakkında zorla getirme kararı çıkarıldı.

Akit TV'de yayımlanan "Gün Başlıyor" programında kullandığı ifadeler nedeniyle "basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan yargılanmasına başlanan Ahmet Keser'in, duruşmaya zorla getirilmesine karar verildi.

NE SÖYLEMİŞTİ

Sunucu Ahmet Keser, Afrin'deki sivil ölümleri iddiaları sonrası "Sivil öldürecek olsak Cihangir'den başlarız, Nişantaşı, Etiler dimi yani bir sürü hain var. Türkiye Büyük Millet Meclisi var" dedi. Keser, ifadelerinin büyük tepki çekmesi sonrası istifa etti.

DURUŞMAYA KATILMADI

Küçükçekmece 4. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Keser katılmazken avukatı hazır bulundu. Duruşmaya şikayetçi CHP Milletvekili Eren Erdem'in avukatı da katıldı. Mahkeme hakimi Sabire Begimay, sanık adına çıkartılan davetiyenin usulüne uygun tebliğ edildiğini tutanağa geçirdi. Sanık Keser'in avukatının dilekçe sunarak, müvekkilinin şehir dışında olduğu için mazeretli sayılmasını talep ettiğini kaydeden hakim Begimay, sanık Keser hakkında BİMER'e yapılmış çok sayıda gizli şikayet dilekçesinin de dava dosyasına girdiğini kaydetti.^

''SANIK HAKKINDA YAKALAMA EMRİ TALEP EDİYORUZ''

Söz verilen müşteki Eren Erdem'in avukatı Onur Cingil, davaya katılma taleplerinin olduğunu belirterek, "Sanık ifadelerinde, belli muhitlere ve TBMM'ye karşı ithamlarda bulunmuştur. Sanığın iddianamede yazılı olan suçu işlediği bellidir. Usulüne uygun tebligat yapıldığı halde duruşmaya katılmadığından sanık hakkında yakalama emri çıkartılmasını talep ediyoruz." dedi.

''SANIĞIN BEYANLARINDA SUÇ KASTI YOKTUR''

Duruşmada tanık olarak dinlenilen Doğan Kasadolu da, "Ben Akit gazetesinde Yahudi dinine mensup bir iş adamı olarak bazen gazeteye çağrılıp konuşmalar yapıyorum. Sanık olay günü Afrin harekatının heyecanı ile böyle bir söylemde bulunmuştur. Sanığın beyanlarında suç kastı yoktur." ifadelerini kullandı.

DURUŞMA ERTELENDİ

Keser'in avukatı Ali Pacci ise müşteki avukatının katılma talebinin reddine karar verilmesini istedi. Mahkeme, duruşmaya gelmeyen sanık Keser hakkında zorla getirilme müzekkeresi çıkarılmasına hükmetti. Şikayetçilerin doğrudan zarar görmedikleri gerekçesiyle katılma taleplerinin reddine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Ahmet Keser'in Akit TV'de yayımlanan "Gün Başlıyor" programında kullandığı ifadeler üzerine, İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı ile CHP Milletvekili Eren Erdem'in suç duyurusunda bulundukları anlatılıyor.

''HALK ARASINDA KİN VE NEFRET OLUŞUMUNA SEBEBİYET VEREBİLİR''

Şüphelinin kullandığı ifadelerin halk arasında kin ve nefret oluşuma sebebiyet verebileceği ve halkı galeyana getirebileceği aktarılan iddianamede, söz konusu programda sarfedilen sözlerle düşünce açıklama, bilgi verme ve eleştiri sınırlarının aşıldığı vurgulanıyor.

4,5 YILA KADAR HAPİS TALEP EDİLİYOR

İddianamede bu kapsamda şüpheli Keser'in "basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Küçükçekmece Ahmet Keser Eren Erdem 3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (26)

Adalet isteriz:

Umarim en az 15 yil yer , terörist ten ne farki var bu zihniyetin ?

6
8
yanıtYanıtla
aaaaaa:

adamı iyi dinle. .

yanıt0
yanıt0
BAYBURT'' UN KÜRDÜ KÜRT BAYBURT LU:

''HADİ GÖZÜNÜZ AYDIN'' HELAL OLSUN BİR AZILI KATİL YAKALAYACAKSINIZ! Benim kardeşim ne dedi? Biz adam öldürmedik, öldürmeyiz, öldüremeyiz, katil olsak hemen haburadan başlarız dedi. Bunda ne var?Ve ekledi sebepsiz yere bir kişiyi öldüren''TÜM İNSANLIĞI''öldürmüş gibi ''GÜNAH''kazanır. Bir bir kişininde Yaşamasına sebep olan onu ölümden kurtaran, boğulmaktan yanmaktan sele kapılmaktan kurtaran bir kişi de ''TÜM İNSANLIĞI'' insanı kurtarmış gibi sevap kazanır dedi. Bizim insan, İSLAM, İMAN anlayışımız budu

7
4
yanıtYanıtla
grey:

herkes ağzından çıkana dikkat edecek, kasıt masıt yok ne demek, haberci küçükkaya birine bylock çu dedi 16 ay verdiler bu şahıs tv de resmen tehdit etti. cezasını adalet kesmeli.

9
1
yanıtYanıtla
deliminey:

çünkü o muhalifti. bu hükümet yanlısı. adaletteki fark oradan geliyor.

yanıt0
yanıt0
BAYBURT'' UN KÜRDÜ KÜRT BAYBURT LU:

Bakıyorum da burada ''ATALET'' isterizler artmış. Benim kardeşim ne dedi? Biz Mümin ve MÜSLÜMANIZ adam öldürmeyiz, öldüremeyiz, öldürtmeyiz. Bizim dinimize göre sebepsiz yere bir kişiyi öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibi günah kazanır. Bir kişiyi de ölümden kurtaran onun yaşamasına vesile olan tüm insanlığın yaşamasını sağlamak tüm insanlığı ölümden kurtarmış gibi sevap alır dedi?Ne bunda?Biz adam öldürsek hemen buradan başlarız dedi. Ne var bunda? Yani öldürmeyiz, öldüremeyiz, öldürtmeyiz dedi. Ne var?

5
4
yanıtYanıtla
NAZIM HİKMET:

hacı kıro bölücülük yapıyorsun. .

yanıt0
yanıt0
Mehmet Çalık TOZBEY:

İşit kafalılar zihniyetin dibe vurulmuş hali

4
3
yanıtYanıtla
IM.:

ADAM YÜREK YEMIS LIM BU YA

1
5
yanıtYanıtla
tt:

bunu gibiler oldukça daha çok ayrıştırma olur artık devir kendinden olmayanı hain ilan etmek olmuş ayrıştırılmaya değil birleştirilmeye ihtiyacımız var

2
4
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title