Haberler

Ak Partili Çelik: Fiyat Düşüklüğünün Sebebi Suriye Zeytinyağı Değil

BALIKESİR'in Burhaniye ilçesinde Organik Zeytinyağı Fabrikası açılış töreninde Suriye zeytinyağının fiyatları düşürdüğü iddialarına cevap veren AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, "Suriye'den 50 bin ton zeytinyağı geldiği iddia ediliyor.

BALIKESİR'in Burhaniye ilçesinde Organik Zeytinyağı Fabrikası açılış töreninde Suriye zeytinyağının fiyatları düşürdüğü iddialarına cevap veren AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, "Suriye'den 50 bin ton zeytinyağı geldiği iddia ediliyor. Bunların hepsi spekülasyon. Bunların aslı yoktur. Hiçbir gerçekliği yoktur. Fiyatların düşüklüğünün sebebi Suriye yağı değildir" dedi.

Burhaniye'nin kırsal Kurtuk Mahallesi'ndeki Organik Zeytinyağı Fabrikası'nın açılışına katılan AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, Suriye zeytinyağı konusundaki eleştirilere cevap verdi. Suriye zeytinyağlarının Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından alınarak ihraç edildiğini söyleyen Milletvekili Adil Çelik, bu alımların piyasayı etkilemediğini belirtti.

Zeytinyağına özellik katacak tesislere ihtiyaç olduğunu ifade eden Adil Çelik, "Suriye'den 50 bin ton zeytinyağı geldiği iddia ediliyor. Bunların hepsi spekülasyon. Bunların aslı yoktur. Hiçbir gerçekliği yoktur. İşin aslı şu şekildedir: Özellikle Suriye Afrin bölgesinde üretilen zeytinyağı geçtiğimiz yıllarda Lazkiye Limanı'ndan ihraç ediliyor ve parası da  terör örgütlerine gidiyordu. Bunun için Tarım Bakanlığı ile görüşüldü. Şu anda Suriye zeytinyağını Tarım Kredi Kooperatifleri alıyor ve işledikte sonra ihraç ediyor. Bu yağ iç piyasaya verilmiyor. Geçtiğimiz hafta itibarıyla Suriye'den gelen yağ miktarı 480 tondur. Yağ fiyatlarının düşüklüğünün sebebi Suriye yağı değildir. Bunda başka sebepler vardır. Dünyanın en güzel zeytinyağı bu bölgede üretilmektedir. Aslında biz bir hazinenin üstünde oturmaktayız. Yarışmalara katılan yağlarımız hep derece alıyor. Zeytinyağımızı özellikli hale getirmek lazım. Bunun için de böyle tesislerin sayısını artırmamız lazım" dedi.

- Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Zeytinyağı Adil Çelik Balıkesir Suriye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title