Haberler

AK Partili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan EYT müjdesi: 2022 yılı içerisinde paylaşacağız

Güncelleme:

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, katıldığı bir televizyon programında EYT' ile ilgili müjde verdi. EYT'lilerin şu anda içinde bulunduğu durumun 2002 öncesi yasaya dayandığını ifade eden Akbaşoğlu, "2022 yılı içerisinde EYT'lilerle ilgili de ne yapacağımızın müjdesini, Çalışma Bakanımızla beraber paylaşacağız." dedi.

Yasa çıkarılıp çıkarılmayacağı konusunda belirsizliğin sürdüğü Emeklilikte Yaşa Takılanlar ( Eyt ) konusunda AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, dün akşam katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu.

"2002 ÖNCESİ YASAYA DAYANIYOR"

Eyt'lilerin içinde olduğu durumun 2002 öncesi yasaya dayandığını söyleyen Akbaşoğlu, "Eyt diye kavramsallaştırılan bir yapılanma söz konusu. Bunun özü, AK Parti iktidarından önceye denk geliyor, 2002 senesi. Hem prim hem de yaşınızı doldurmanız ile beraber emekli olabilme hakkının size verildiği 1999 yılına ait bir kanuni düzenleme mevcut. Bugün de geçerliliği devam ediyor." ifadelerini kullandı.

AK Parti'li Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan EYT müjdesi: 2022 yılı içerisinde paylaşacağız

Açıklamalarının devamında ise Akbaşoğlu, "Eyt yapılanmasında olan değerli kardeşlerimiz bu konuda bir yaklaşım sergileyerek daha önceki düzenlemelere göre kendilerine yaşın isabet ettiğini daha fazla çalışarak emekli olabileceğini ifade ederek, ben primimi doldurup şu yaşa geldikten sonra emekli olabileyim şeklinde yaklaşımlarını ortaya koyuyorlar." dedi.

"2022 YILI İÇERİSİNDE NE YAPACAĞIMIZIN MÜJDESİNİ PAYLAŞACAĞIZ"

Eyt'liler ilgili bir de müjde veren Akbaşoğlu, "Biz toplumun bütün kesimlerinin taleplerini dinleyen ve onlara çözüm üreten bir durumdayız. AK Parti olarak biz bir sıralama ilan ettik. Bu sıralama çerçevesinde tüm bu sorunların çözüme kavuşacağını belirtmek isteriz. EYT'li kardeşlerimizin durumu çalışma programımızın içerisinde yer alıyor. İnşallah 2022 yılı içerisinde EYT'lilerle ilgili de ne yapacağımızın müjdesini, Çalışma Bakanımızla beraber paylaşacağız." ifadelerini kullandı." ifadelerine yer verdi.

Haberler.com / Emre İliksiz - Ekonomi

AK Parti EYT Haberler

500

Yorumlar (22)

ERKAN :

demek ki seçim geliyor. zira her seçim arifesinde eyt lilere bir parmak bal çalıyorsunuz

26
3
yanıtYanıtla
Bilir Kişi:

Yok seçim daha gelemez. Sizinkiler daha camii camii gezip, yasin falan okumadılar. Bunları görürsen seçim yaklaşmıştır :)

yanıt7
yanıt0
ahmet sever:

eyt çıksın

25
2
yanıtYanıtla
ismail bey :

Türkiyede EYT diye bir sorun yok. Yaşı dolanlar emekli olupta, yerimize birisi gelsin diyemi istiyorlar. Hayır.. Hem emekli olayım, maaş alayım hemde çalışıp ikinci bir insanın ekmeğine engel olayım derdindeler. Emekli olanı bir daha çalıştırmayacaksın, simit bile satmayacak, yakalanınca maaşını kesecen.. Asıl sorun 45 sene çalışıp, 65 yaşına kadar devlet memurluğu kadrosunu işgal edenlerdir. bunların en kısa sürede emekliye sevk edilmesi gerekir.

7
17
yanıtYanıtla
soner keskin:

EYT seçimlerden önce çıkmalı, insanlar ikinci defa mağdur edilmeden, hiçbir model baz almadan hakları kesintisiz bir şekilde verilmeli. Aksi taktirde çıkacak yarım yamalak bir EYT insanları mutluda etmez ,daha da mağdur eder ve OY getirmez .OY isteniyorsa EYT lerin hakkı tam verilmeli ki insanlar seçim gününde güle oynaya gidip oy kulansın .Bir oy bile çok önemlidir.

19
3
yanıtYanıtla
ASLAN ARSLAN:

ben bu eyt işine karsıyım öyle bir sacmalık olamaz yasalar herkesi kapsar eger oyle bir uygulama yapılacaksa butun herkesi kapsıyacak bir uygulama yapılmalı yok bellir bir tarih öncesi eyt o tarih sonrası farklı bir uygulama olamaz bence genel anlamda emeklilik yasının bu ülkede yeniden degerlendirilmeli cunku 65 yaş cok fazla erkekler 58 kadınlar 52 olmalı

1
16
yanıtYanıtla
ahmet sever:

EYT lilere haksızlık yapıldı...Zamanında devlet le sözleşme yaptık.5900 gün pirim öde 25 yıl çalış emekli ol dendi. 35 yıldır çalışıyorum 9,000 gün pirimim var 6 sene daha beleyecem sözleşmeyi devlet bozdu.....maç başladıktan sonra kural değişti

13
1
yanıtYanıtla
ahmet sever:

çıksın artık bu eyt yasası mağduruz

10
2
yanıtYanıtla
mehmet Yılmaz:

geçmişe dönük yasa çıkarın 5 yıl insanları geriye götürün sonra müjde vericez diyin

9
2
yanıtYanıtla
Adem Kılıçaslan:

EYT yı bekleye bekleye emekli oldum 8747 gün ile benden sonra sigorta girişi olan benden daha düşük pirim tutarı olan benden fazla maaş alıyor bu hesabı kime yaptırmışlar Kemal Kılıçdaroğlu namı hiç birine oy moy yok

9
2
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title