Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş'tan Bedelli Askerlik Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Kamu ve özel sektöre çalışanlar askerlik hizmeti noktasında müracaat etmeleri durumunda bu kanun kapsamında değerlendirilecek ve kendileri ücretsiz izinli sayılacaklardır.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Kamu ve özel sektöre çalışanlar askerlik hizmeti noktasında müracaat etmeleri durumunda bu kanun kapsamında değerlendirilecek ve kendileri ücretsiz izinli sayılacaklardır. İş akitleri fesh olmayacaktır" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Muş, bedelli askerlik düzenlemesini de içeren teklif hakkında gazetecilere bilgi verdi. Muş, kanun teklifini Başkanlığa verdiklerini belirterek, "Bu teklifle beraber 31 Aralık 1993 tarihi öncesinde doğanlar yararlanabilecek. Bedel 15 bin TL'dir. Engelli olup da askerliğe elverişsiz olanlar, askerlik görevini ifa etmiş sayılacak. 28 gün temel askerlik eğitimine tabi olmayacaklar. Bu tekliften yaralanacak olanlar 28 günlük temel asker eğitimine tabi tutulacaklar. Yurt dışında yerleşik olan vatandaşlar ile ilgili 2 bin euro'luk bedel söz konusu. Fakat onlar uzaktan eğitimle temel askerlik eğitimini almış olacaklar" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı ile ilgili Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş. adı altında şirket kurulduğunu söyleyen Muş, kamu hastanelerinde yetişmiş olan doktorların kamuda kalmasını sağlayarak önlemler alındığını ifade etti. Muş, Kara, Deniz, Hava Kuvvetlerine subay kazandırma programına ilişkin maddeler olduğunu sözlerine ekledi.

Teklifte 28 gün olduğunu ve bununla ilgili düzenleme olmayacağını söyleyen Muş, "Kamu ve özel sektöre çalışanlar askerlik hizmeti noktasında müracaat etmeleri durumunda bu kanun kapsamında değerlendirilecek ve kendileri ücretsiz izinli sayılacaklardır. İş akitleri fesh olmayacaktır" dedi.

Teklifin bir milyon 324 bin kişiyi ilgilendirdiğini belirten Muş, hem yaş hem bedel anlamında önemli bir düzenleme olduğunu kaydetti.

Kara, Hava, Deniz Kuvvetlerine subay kazandırma ile ilgili soruya Muş, "Süre uzatımı söz konusudur. 2020 yılına kadar süre veriyoruz. İkinci, üçüncü, dördüncü sınıflarından subay edindirme programı kapsamında çeşitli üniversitelerden kriterleri taşıyan Milli Savunma Bakanlığının belirleyeceği usul ve esaslar dahilinde temin edilecektir" şeklinde konuştu. Muş, 28 gün askerliğin nerede yapılacağına da Milli Savunma Bakanlığının karar vereceğini ifade etti.

Müracaat süresine ilişkin olarak Muş, "Tekliften sonra üç aylık bir müracaat süresi mevcuttur. Bu teknik boyutları Milli Savunma Bakanlığı belirleyecektir" diye konuştu.

Elde edilen gelire ilişkin soruya Muş, "Elde dilecek gelir Hazine Bakanlığına devredilecektir. Savunma Sanayi, Silahlı Kuvvetler ihtiyaçları konusunda Cumhurbaşkanı'na yetki verilmektedir. Cumhurbaşkanı belirleyeceği istihkaklara göre dağılım olacaktır" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title