Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, 'İsrail'in Yaptığı Yanına Kar Kalmayacaktır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, 'İsrail'in yaptığı yanına kar kalmayacaktır. İsrail, elbette işlediği bu suçun hesabını verecektir' dedi.

Tanrıverdi, Zağnos Vadisi'nde düzenlenen yerel yönetimler toplantısında yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere yönelik saldırısına değindi.

Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Çarşamba günü İsrail'e gittiğini belirten Tanrıverdi, şöyle devam etti: 'Sayın Başbakanımız, genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, gece bir talimat ile İsrail'de saldırıya uğrayan ve rehin alınan insanlarımızın Türkiye'ye getirilmesini ve hiç kimse kalmayacak şekilde herkesin Türkiye'ye getirilmesini istediler. Bunun üzerine Tokat milletvekilimiz, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcımız ve Başbakanımızın başmüşaviri ile birlikte 4 kişi, 3 yolcu uçağı, 3 ambulans uçağıyla birlikte hareket ettik. Sabah 09.30 civarında Telaviv Havaalanına indik. Büyükelçimiz ve büyükelçilik yetkililerimiz burada bizi karşıladılar.' İsrail'de hemen temaslara başladıklarını anlatan Tanrıverdi, 'Saat 09.30'dan akşam 24.00'e kadar 15 saatlik yoğun bir çalışma ve temaslar sonucu çok şükür bütün vatandaşlarımızı yabancı insanlarımızı, bu gemide bulunan herkesi, yaralılarımızı ve 9 şehidimizi Türkiye'ye taşıdık' dedi.

15 saatlik uzun süren müzakereyi detaylı anlatmayacağını ifade eden Tanrıverdi, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Ancak İsrail'in uluslararası hukuka aykırı, uluslararası karasularda sivil insanların bulunduğu yükü insani yardım olan bu gemiye saldırısı bir vahşettir. Bu vahşeti İsrail işlemiştir. Suç işlemiştir. Dolayısıyla uluslararası kurum ve kuruluşlar, hukuk, bunun hesabını İsrail'den sormalıdır. Buna ilişkin olarak Türkiye Cumhuriyeti devleti üzerine düşeni yapmaktadır. Resmi yapılabilecek, her türlü girişimler yapılmış ve yapılmaya devam edecektir. İsrail'in yanına kar kalmayacaktır. İsrail, elbette işlediği bu suçun hesabını verecektir.'

Tanrıverdi, Başbakan Erdoğan'ın salı günkü grup toplantısında İsrail'e rehin aldıkları insanlarla ilgili 'derhal bırakmalısınız' ültimatomunun karşılığını bulduğunu belirterek, '24 saat gibi bir zaman diliminde bir kişi kalmayacak şekilde insanlarımız Türkiye'ye taşınmıştır. 2 ağır yaralımız söz konusuydu. Hem Türk hem İsrail hekimlerimizin ortak raporuydu. Bu yoğun bakımda ağır hastalarımızın orada bir müddet kalmalarına müsaade edilmişti ve bildiğiniz gibi onlar da Türkiye'ye taşındılar. Çok şükür orada hiç kimse kalmadı' diye konuştu.

Bunun Türkiye'nin büyüklüğünü, gücünü gösteren ve uluslararası alanda, arenada itibarının ne noktada olduğunu çok net bir şekilde gösteren önemli bir operasyon olduğunu vurgulayan Tanrıverdi, şöyle devam etti:

'Elbette İsrail bu insanları bize teslim ederken kolay teslim etmemiştir. İlk defa burada açıklıyorum ki özellikle hava limanında pasaport işlemlerinin yapıldığı o mekanda kimi polis, kimi asker, İsrail güvenlik kuvvetleri orada gümrük, pasaport işlemlerini yaptıran insanlarımıza saldırıda bulunmuş, işkence yapmıştır, eziyet etmiştir. Hem Türk vatandaşlarımıza hem de gemide bulunan yabancı insanları bu eziyeti reva görmüştür. Özellikle Cezayirli genç bir delikanlının 10 asker ve polis tarafından darp edilmesi, Yunanistanlı bir doktorun darp ve eziyet edilmesi kendilerinde kırıkların olması fiziki olarak bu darp karşısında yaralanmış olmaları İsrail yöneticilerinin ne kadar vahşi bir tavır içinde olduklarını ortaya koyan önemli fotoğraflar olmuştur.'

- 'TÜRKİYE, ULUSLARARASI ARENADA İTİBARLI BİR ÜLKEDİR'-

Yaralı haliyle bir Cezayirli gencin boyunlarına sarıldığını ve kendilerine teşekkür ettiğini söyleyen Tanrıverdi, şöyle konuştu:

'Cezayirli genç, bize 'sizden başka hiç kimse bize sahip çıkmadı. Türkiye'den başka sahip çıkan olmadı. Sizi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan buraya kadar göndermiş, biz kendisine sizin şahsınızda teşekkür ediyoruz. İşte ülke dediğiniz budur. Türkiye, budur. İşte Başbakan budur' dedi. 'Özel selamlarımızı götürün' diye sarılmaları doğrusu bizi duygulandırmış, duygulandırdığı kadar da heyecanlandırmıştır. Sorumluluğumuzu, yükümüzü bir kat daha arttırmıştır. Onun için Türkiye önemli bir ülkedir. Büyük bir ülkedir. Türkiye, uluslararası arenada itibarlı bir ülkedir. Bunu bütün Türk milleti olarak korumak durumundayız.'

Mavi Marmara gemisindeki yüklerin limana çekildiğini dile getiren Tanrıverdi, 'Limanda bu yükler boşaltılacak, halkımız hiç merak etmesin. Çünkü sivil toplum örgütleri aracılığıyla bu imkanlar toplanmış Gazze'ye götürülmek için verilmiş, mazlum mağdur insanların derdine derman olsun diye gönderilmişti. Hiç merak etmesin kimse, gönderilen eşyaların, emtiaların tümü Gazze'ye birleşmiş milletler aracılığıyla teslim edilecektir. Bu aynı zamanda bir ambargonun kırılması demektir. Gazze'ye yola çıkan rotası Gazze olan yükü insanlık yardımı olan bu filonun amacına ulaştığını görmüş olacağız' diye konuştu.

İsrail'i kınamayan ülke, kınamayan uluslararası kuruluşun kalmadığını ifade eden Tanrıverdi, 'Şimdi Arap birliğinin bir kararı söz konusudur. Mısır'ın Refah Kapısını insani yardım ulaştırmak amacıyla açması kararı. Bu karar yürürlüğe girdikten sonra artık İsrail, insanı yardımları insanlık dışı vahşi tavırlarıyla engelleyemeyecektir. İnsani yardımlar Gazze'ye ulaşacaktır' dedi.

- YEREL YÖNETİMLER-

Hüseyin Tanrıverdi, konuşmasında yerel yönetimleri önemsediklerini kaydederek, 'Yerel yönetimler önümüzdeki bin yılın temel dinamiğidir. Yerel yönetimlerin temelinde insani, demokratik değerler vardır. Dolayısıyla yerel yönetimlerde bulunan arkadaşlarımız bu iki değeri dikkate alarak hizmetlerini sürdürmektedir' diye konuştu.

Yereli olmayan bir demokrasinin genelinin de olamayacağını dile getiren Tanrıverdi, şunları söyledi:

'Onun içindir ki AK Parti iktidara geldiği günden bu yana ilk gün hedefine koyduğu Türkiye'nin demokratikleşme arzusunu gerçekleştirmek adına bugüne kadar özellikle yerel yönetimlere ilişkin yasal düzenlemeleri gerçekleştirmiştir. İnsan merkezli hizmet odaklı anlayışımızın gerçekleştirilmesi için yerellik ve yerindelik ilkelerini bu yasal düzenlemelerin göbeğine yerleştirdiler. Yerel yöneticiler olarak görevimizin önemli olduğunun farkındayız.'

(SE-MK-SEB) - TRABZON

Kaynak: AA / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title