Haberler

Ahmedinejad: İran'ın Saldırı Niyeti Yok

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İran'ın, İsrail veya Bir Başka Ülkeye Saldırma Niyetinin Olmadığını, ABD'nin de İran ile Savaşa Hazırlandığını Düşünmediğini Söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İran'ın, İsrail veya bir başka ülkeye saldırma niyetinin olmadığını, ABD'nin de İran ile savaşa hazırlandığını düşünmediğini söyledi.

BM Genel Kurulu için New York'ta bulunan Ahmedinejad, AP'ye verdiği özel demeçte, ''İran herhangi bir ülkeye saldıracak değil. İran her zaman savunma politikası izlemiştir, saldırı politikası izlememiştir ve hiç bir zaman, topraklarını genişletme isteği olmamıştır'' dedi.

Ahmedinejad, ABD'nin İran ile savaşa hazırlanıp hazırlanmadığı konusunda fikrinin sorulması üzerine de bu yönde öfkeyle yapılmış bazı konuşmalar olduğunu, bu tür konuşmaların ayrıca ABD'deki iç politik hesaplardan kaynaklandığını belirtti. Ahmedinejad, ''Bu tür konuşmaların üçüncü bir nedeni ise Irak'taki başarısızlıklarının üstünü örtme çabası'' görüşünü savundu.

İsrail uçaklarının Suriye içerisinde 6 Eylül'de düzenlediği ileri sürülen bombardımana ilişkin olarak da Ahmedinejad, ''Bu saldırı, İsrail'in yayılmacı emellerini gösteriyor. İran ile bir ilgisi yok'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title