Haberler

Adilcevaz'a 250 kişinin çalışacağı tekstil atölyesi kurulacak

Güncelleme:

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) desteğiyle kurulacak olan ve 250 kişinin çalışabileceği tekstil atölyesinin inşaat çalışmaları başladı.

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) desteğiyle kurulacak olan ve 250 kişinin çalışabileceği tekstil atölyesinin inşaat çalışmaları başladı.

İlçenin Atatürk Mahallesinde atıl durumda bulunan spor sahasında başlatılan çalışmayla tekstil atölyesine dönüştürülecek. Adilcevaz Belediyesi ve DAKA işbirliği ile yürütülen çalışma 1 milyon 250 bin liraya mal olacak.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ve Başkanvekili Zeynelabidin Nacar, tekstil atölyesinin inşaatında devam eden çalışmaları yerinde inceledi. İlçeye kazandırılan tekstil atölyesinin istihdama ve üretime önemli katkı sağlayacağını ifade eden Başkan Gürsoy, "Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile görüştük. Sağ olsun onun desteğiyle DAKA kapsamında 1 milyon 250 bin liralık ödenekle ilçemizin Atatürk Mahallesinde atıl durumda bulunan spor sahasını tekstil atölyesine dönüştürüyoruz. İnşaatımız devam ediyor. İnşallah buranın inşaatı bir buçuk iki ay içerisinde bitecek ve yaklaşık 250 kişi iş sahibi olarak burada çalışacak. Bu projeyi çok önemsiyorum. Çünkü ilçemizde işsizlik diz boyu. Bu proje sayesinde hem istihdama hem de üretime katkı sağlayarak ilçemizi daha iyi bir yere getirmeye çalışacağız. DAKA'nın anlaştığı ve Bitlis'te faaliyet gösteren bir firma gelip burada bu işi yapacak. Bu tekstil atölyesinin ilçemize çok büyük bir katkısı olacaktır. Bu projenin hazırlanmasında katkıları olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a, Milletvekillerimiz Vahit Kiler ve Cemal Taşar'ın yanı sıra DAKA Genel Sekreteri H. İbrahim Güray ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Doğu Anadolu Adilcevaz Bitlis Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli? MEHMET ALİ YILMAZ ÖLDÜ MÜ? Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü mü bulundu, ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title