Haberler

Adil Öksüz 2009'da Örgüt İçin Benden Para İstedi"

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "görevlerini kötüye kullandıkları" öne sürülen 5 eski emniyet mensubu hakkında hazırlanan iddianamede müşteki olarak yer alan iş adamı Serhat S'den, 2009 yılında örgütün "hava...

ÖMER FARUK CEBECİ - Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "görevlerini kötüye kullandıkları" öne sürülen 5 eski emniyet mensubu hakkında hazırlanan iddianamede müşteki olarak yer alan iş adamı Serhat S'den, 2009 yılında örgütün "hava kuvvetleri imamı" firari Adil Öksüz'ün "himmet" istediği bilgisi yer aldı.

Sakarya 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iş adamı Serhat S'den "himmet" adı altında para istediği öne sürülen ve S'nin bunu reddetmesi üzerine kendisine operasyon düzenleyen 5 eski emniyet mensubu hakkında hazırlanan 36 sayfalık iddianame üzerindeki incelemesini tamamladı.

Mahkeme, aralarında kanun hükmünde kararnameyle (KHK) ihraç edilen ve emekli polislerin de bulunduğu 5 sanıktan tutuklu Serkan Gürgan ile tutuksuz sanık M.G. hakkında "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütü üyeliği", "gizliliğin ihlali" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından 19'ar yıla kadar, diğer tutuksuz sanıklar E.K, O.A. ve Ş.T. hakkında "silahlı terör örgütü üyeliği", "gizliliğin ihlali" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından 8 yıl dokuzar aydan 19'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianameyi kabul etti.

İddianamede, eski emniyet mensuplarından tutuklu sanık Serkan Gürgan ile tutuksuz sanıklar O.A, E.K, Ş.T. ve M.G'nin, kentte kuyumculuk yapan iş adamı Serhat S'den FETÖ/PDY için "himmet" adı altında 500 bin avro istediği belirtilerek, yardımda bulunmayı reddeden Serhat S'nin operasyon düzenlenerek gözaltına alındığı kaydedildi.

Gözaltına alındıktan sonra tutuklama kararı çıkarılan S. hakkında soruşturma sürecinin gizliliği ihlal edilerek basında haberler yaptırıldığı aktarılan iddianamede, sanıklardan bazılarının örgütün şifreli mesajlaşma sistemi "ByLock" kullandıklarının tespit edildiği belirtildi.

İddianamede yer alan diğer müşteki Oktay S'nin, Serhat S'nin tutuklanmasının ardından 2010 yılında kendisinin ifadesine başvurulmak üzere emniyete çağrıldığını ve sanıklardan E.K. ve M.G'nin, kendisini Serhat S. hakkında zorla yalan beyanda bulunmaya yönlendirdiğini kaydetti.

Adil Öksüz'ü teşhis etti

Müşteki Serhat S, savcılık ifadesinde, FETÖ darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Akıncı Üssü'nde gözaltına alınan ve serbest bırakıldıktan sonra kayıplara karışan darbe girişiminin kilit ismi, örgütün sözde "hava kuvvetleri imamı" firari Adil Öksüz'ün de kendisinden 2009 yılında örgüt adına yardım isteyenlerden birisi olduğunu net olarak teşhis ettiğini aktardı.

İddianamede, kendisinden para isteyen s¸ahısları tes¸his etmesi ic¸in müşteki S'ye FETO¨/PDY tero¨r o¨rgu¨tu¨ne mu¨zahir olabilecek birtakım ticaretle ugˆras¸an kis¸ilerin resimleri go¨sterildigˆi ifade edilerek, "Hic¸birini tes¸his edemedigˆini fakat 15 Temmuz kanlı darbe giris¸iminin ardından darbe giris¸iminin yo¨netildigˆi Akıncılar U¨ssu¨'nde yakalanıp kısa su¨re sonra serbest bırakılan ve s¸u anda her yerde aranan firari s¸u¨pheli Adil O¨ksu¨z'u¨n kendisinden 2009 yılında himmet adı altında para isteyen s¸ahıslardan biri oldugˆunu medyadaki go¨ru¨ntu¨lerinden net bic¸imde tes¸his ettigˆini belirtti." denildi.

Sanıklar, 12 Aralık'ta 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title