Haberler

Adalet Bakanlığı'dan 'Mülakat' Haberleriyle İlgili Açıklama

Adalet Bakanlığı, Hakim ve Savcı Kanunu'nda Yapılan Değişikliğin Ardından Mülakatta Başarısız Olanların Telefonla Mülakata Çağırıldığı Haberleriyle İlgili Olarak Yaptığı Açıklamada, Bu Uygulamanın Mülakatın Hızlandırılması Gibi Bir Amacı Olmadığı, Eksik Evrakın Tamamlattırılmasının Amaçlandığı Belirtildi.

Adalet Bakanlığı, Hakim ve Savcı Kanunu'nda yapılan değişikliğin ardından mülakatta başarısız olanların telefonla mülakata çağırıldığı haberleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, bu uygulamanın mülakatın hızlandırılması gibi bir amacı olmadığı, eksik evrakın tamamlattırılmasının amaçlandığı belirtildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın-yayın organlarında, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'nda 5720 sayılı Kanun'la yapılan değişiklikten sonra 26 Haziran-6 Temmuz 2007 tarihleri arasında gerçekleştirilen mülakatta başarısız sayılanların telefonla mülakata çağrıldığı yönünde haberler çıktığı hatırlatıldı. Açıklamada, 15 Ekim 2006 tarihinde yapılan idari yargı hakim adaylığı yazılı sınavının 26 Haziran-6 Temmuz 2007 tarihleri arasında yapılan mülakatına ilişkin olarak açılan davada

Danıştay 12. Daire tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildiği belirtildi. Söz konusu kararın gerekçesinde ilan edilen kadronun yüzde elli fazlası içinde kalanların mülakata alınması gerektiğinin vurgulandığı kaydedilen açıklamada, bu karardan sonra mevzuat değişikliğinin gerçekleştirildiği ifade edildi. Bu kapsamda mülakatta başarısız olan 124 adayın 27-28 Aralık 2007 tarihlerinde mülakata tabi tutulacağı 13 Aralık 2007 tarihli internet duyurusu ve adreslere yapılan tebligatla ilgililere

bildirildiği kaydedilen açıklamada, 124 adayın dosyalarının incelenmesinden, ilgililerin adli sicil kayıtları ile güvenlik soruşturması ve arşiv araştırma formunun süresinin dolduğu ve bazılarının mülakat için gerekli olan evrakını geri aldığının görüldüğü belirtildi.

Açıklamada, bütün adayların başvuru formunda belirttikleri numaralara telefon edilerek söz konusu evrakı 27 Aralık 2007 tarihinden önce Bakanlığa teslim etmelerinin istendiği ifade edildi. Bu uygulamanın mülakatın hızlandırılması gibi bir amacı olmadığına işaret edilen açıklamada, duyuru ve adrese tebligat yoluyla bildirilen mülakatın yapılacağı tarihten önce eksik evrakın tamamlattırılmasının amaçlandığı kaydedildi. Açıklamada, Bakanlığın öteden beri yaptığı uygulama gereğince 'idari ve adli yargı hakim

ve savcı adaylığı' yazılı sınavına katılacaklar ile yazılı sınavlar sonucunda mülakata katılmaya hak kazananlardan evrakı eksik olanların bildirmiş oldukları telefon numaralarına ulaşılarak eksik evrakının getirilmesinin istendiği belirtildi. Açıklamada, Türkiye Adalet Akademisi Yönetim Kurulu üyelerinin 2008 yılında değişeceği ve bu değişiklik beklenmeden mülakat yapılmaya çalışıldığı iddialarıyla ilgili olarak ise Türkiye Adalet Akademisi Yönetim Kurulu'nun mevcut 3 asıl ve 3 yedek üyesinin görev

sürelerinin 14 Ocak 2008 tarihinde sona ereceği, bu nedenle 27-28 Aralık 2007 tarihlerinde yapılacak olan mülakata ilişkin olarak oluşturulan Mülakat Kurulu'na Akademi Yönetim Kurulu'nun mevcut ve seçilmiş üyelerinin katılmalarına engel bir durum bulunmadığı vurgulandı.

Açıklamada, "Ancak, daha önce 7 Ocak 2008 ve 23 Ocak 2008 tarihlerinde yapılacağı duyurulan 500 adli yargı hakim ve savcı adayı alımına ilişkin mülakat, Akademi Yönetim Kurulu üyelerinin görev sürelerinin 14 Ocak 2008'de dolacağı dikkate alınarak 4-20 Şubat 2008 tarihlerine ertelenmiştir" denildi.

(EDA-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title