Haberler

ABD'nin en prestijli dergisinden dikkat çeken ifadeler: Türkiye'nin düşmanları zor günler yaşayacak

Güncelleme:

Amerikan Forbes dergisi, yakın gelecekte envantere girecek Akıncı, Aksungur ve Alpagu ile ilgili olarak "Türkiye'nin düşmanlarının zor günler yaşayacağını" yazdı. Dergi, son olarak Azerbaycan'ın Karabağ'daki başarısına da büyük katkı sağlayan Türk İHA ve SİHA'ların çatışmaların seyrinde belirleyici hale geldiği yorumu yaptı.

Türkiye'nin SİHA ve İHA teknolojisinde elde ettiği teknolojik atılım dünya medyasının manşetlerinden düşmüyor. Yerli ve milli imkanlarla son teknolojiyle geliştirilen uçan savunma sistemleri Akıncı, Aksungur ve Alpagu savunma sanayiinin gücüne güç katmaya hazırlanıyor. Türkiye son yıllarda yerli üretim silah ve mühimmat sistemi envanteriyle savunma sanayii devi ülkeler devi listesinde üst sıralara tırmandı.

FORBES: TÜRKİYE'NİN DÜŞMANLARI ZOR GÜNLER YAŞAYACAK

Türkiye'nin en iddialı olduğu alan insansız hava araçları kategorisi olarak görülüyor. Amerikan Forbes dergisi, yakın gelecekte envantere girecek olan Akıncı, Aksungur ve Alpagu ile ilgili olarak "Türkiye'nin düşmanlarının zor günler yaşayacağını" yazdı. Öte yandan, Bayraktar Akıncı'nın, Türk güvenlik güçlerine sağlayacağı istihbarat, gözetleme ve hedefleme imkanlarıyla gelecek 10 yılın 'oyun kurucusu' olacağı öngörüsünde bulunuldu.

THE ECONOMİST: SİHALAR ÇATIŞMALARIN SEYRİNİ BELİRLİYOR

Son olarak Azerbaycan'ın Karabağ'daki başarısına büyük katkı sağlayan Türk İHA ve SİHA'ları tüm dünyanın dikkatini çekti. The Economist dergisi de Türkiye'nin Dağlık Karabağ çatışmasındaki rolüne ilişkin bir haber yayımladı. Yazıda, Türkiye yapımı silahlı insansız hava araçlarının Azerbaycan ordusu tarafından etkin biçimde kullanıldığı vurgulanıyor ve savaş uçaklarından daha düşük maliyetli SİHA'ların çatışmaların seyrinde belirleyici hale geldiği yorumu paylaşıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Azerbaycan Türkiye Forbes Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (39)

Murat:

İçimizdeki hainler temizlendikçe daha da güçlü oluyoruz

23
8
yanıtYanıtla
Rommel:

Hazar sömürgecilerin köpeği olmaktansa Türk çobanının koyunu oluruz. Inancimiz tam kudurun satılık çapulcular.

yanıt6
yanıt5
Yahya:

İHA''nin içindeki elektronik ve mekanik malzemeler yüzde 99 milli ürün değil.

7
17
yanıtYanıtla
Şamil:

Senmi yapıyon montajını

yanıt12
yanıt5
Burhan:

Senin gibiler yüzde 99 milli olmaya bilir

yanıt5
yanıt3
İstanbullu:

Sığır burda kıymetli olan yazılımdır. Bütün parçaları milli olsa yazılımı yabanci olsa ne fark eder.

yanıt7
yanıt3
Nimet Gani:

F.35 lerin onemli parcalari nerede uretiliyor, yahya efendi bi zahmetarastiriversen de su asagilik kompleksinden kurtulsan ha ne dersin

yanıt3
yanıt0
Anadolu:

Sen sol pencereden bakıyorsun sağ pencereden bakarsan gorursun

yanıt3
yanıt1
ibrahim:

ihaların yerlıllık oranı yüzde 93 tür. ilerde tamamı olur. f-35 ler tamamı amerıkan malımı , küresel sermayenın küresel sılahları. canını sıkma bı arkana dön bak nerdendeydın şimdı nerdesın. bok atmayı bırakın.

yanıt2
yanıt1
Yahya:

Yok daha neler! Sözde parçaları üretiyormuşunuzda, ama f-35''leri türkiye''ye iade etmiyorler vermiyorlar.

yanıt0
yanıt0
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title