Haberler

Abbate Gömlek Fabrikası Satıldı

Bir Dönem Türkiye'nin En Bilinen Gömlek Markaları Arasında Yer Alan Abbate, Kullandığı Krediyi Geri Ödeyemeyince İcra ile Satıldı. Abbate Fabrikasının Yeni Sahibi Halk Bankası Oldu.

Bir dönem Türkiye'nin en bilinen gömlek markaları arasında yer alan Abbate, kullandığı krediyi geri ödeyemeyince icra ile satıldı. Abbate fabrikasının yeni sahibi Halk Bankası oldu.

Bilecik'te kurulduğu 12 yıldan beri üretim yapan ve 1000'i aşkın kişiye istihdam sağlayan Abbate markasıyla üretim yapan Öztay Tekstil kullandığı krediyi ödeyemeyince icra yoluyla 10,9 milyon liraya Halkbank'a satıldı.

Yönetim Kurulu Başkanlığını Mahmut Rauf Çataklı'nın yaptığı şirkete ait fabrika, Kadıköy İcra İflas Masası takibi ve İstanbul 10. İcra Müdürlüğünün kararı ile Halkbank'tan kullanılan 7 milyon liralık kredi ödeyemeyince Bilecik İcra Müdürlüğünce satışa çıkarıldı.

Toplam 125 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikaya, makine parkı, kapalı ve açık alanlarıyla toplam 27 milyon 98 bin lira kıymet takdiri yapıldı.

Öztay Tekstil, ilk satışta alıcı çıkmaması üzerine 28 Eylül'de Bilecik İcra Müdürlüğünde ikinci kez satışa çıkarıldı. Kredi alacağı bulunan tek katılımcı Halkbank, 13 milyon lira alacağına karşılık 10 milyon 910 bin lira teklifle tesisin yeni sahibi oldu. Satış, iflas masasına yapılacak itirazların değerlendirilmesi için yasal süre olan bir hafta sonra kesinlik kazanacak.

Üretimin sona erdiği tesisteki 500 işçinin tazminat, 300 işçinin de 3 aylık maaş alacağı bulunduğu bildirildi.

Avrupa ülkelerine ihracat yapan Abbate gömleklerinin üretimini yapan Öztay Tekstil, 2003-2005 yılları arasında 1500 işçi çalışırken, daha sonraki yıllarda işçi çıkarmaya başladı. Fabrikada 2009 yılı itibariyle yaklaşık 300 işçi istihdam ediliyordu.

Öte yandan Bilecik 1'inci Organize Sanayi Bölgesi karşınındaki Hürriyet Mahallesi'nde Öztay Tekstil'e ait küçük bir işletmenin de İcra İflas Kurulunda bulunduğu bildirildi.

NEREDEN NEREYE

Türkiye'nin ilk gömlek markalarından olan Abbate'nin kuruluşu 1989 yılına dayanıyor. Ahmet Tayan tarafından kurulan şirket, 2000 yılında eski başbakanlardan Necmettİn Erbakan'ın yeğeni Mahmut Rauf Çataklı'nın sahibi olduğu Öztay Tekstil'e satılmıştı.

2005 yılına kadar Türkiye'nin en büyük 500 listesinde yer alan Öztay Tekstil, yılda 7 milyon adet gömlek üretme kapasitesine sahipti. Ayrıca Avrupa`nın en büyük üreticisi ve 500 bin adete yakın ihracatıyla rekor kırmıştı. İstanbul Ümraniye ve Bilecik`te üretim yapan şirketin yıllık cirosu ise iyi dönemlerinde 90 milyon TL`ye kadar ulaşmıştı.

2007 yılından sonra zor günler geçirmeye başlayan Öztay Tekstil, özellikle alacaklıları tarafından da sıkıştırılınnca arka arkaya haciz kararları gelmeye başladı.

Abbate`ye ilk haciz kararını Bilecik`teki Abbate fabrikasına verdiği yemeklerin parasını alamayan 'Üç Öğün Yemek' firması aldırdı. Arkasından servis hizmetinin parasına alamayan Albayrak, kumaşçı Bossa, Asya Bank ve Halkbank da haciz kuyruğuna girdi.

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title