Haberler

AB'nin Kosova Özel Temsilcisi Lehne'nin Kosova Temasları

Avrupa Birliği'nin (AB) Kosova Özel Temsilcisi Stephan Lehne, Kosova Liderlerinden, Kosova'nın Nihai Statüsünün Belirlenmesi Sürecine Zarar Verebileceği Gerekçesiyle Tek Taraflı Karar Almaktan Uzak Durmalarını Talep Etti.

Avrupa Birliği'nin (AB) Kosova Özel Temsilcisi Stephan Lehne, Kosova liderlerinden, Kosova'nın nihai statüsünün belirlenmesi sürecine zarar verebileceği gerekçesiyle tek taraflı karar almaktan uzak durmalarını talep etti.

Kosova'ya sürpriz bir ziyarette bulunan AB temsilcisi Stephan Lehne, Priştine'de Kosova Başkanı Fatmir Sejdiu ile bir araya geldi. İkilinin görüşmede, Kosova'nın statüsünün belirlenmesi sürecine ilişkin en yeni gelişmeler ve Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde Kosova konusunda karar önerisini reddetmesi gibi konuları ele aldıkları öğrenildi.

Lehne, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Kosovalılar'ın statü konusunda tek taraflı karar almasının statünün belirlenmesi sürecini riske sokabileceğine dikkat çekti. Lehne, Kosova'nın statü sorununun yalnızca BM Güvenlik Konseyi tarafından alınacak kararla çözülebileceğini, bunun dışında başka bir seçeneğin olmadığını söyledi. Statünün belirlenmesi için başka yollara başvurulmasının iyi olmayacağına vurgu yapan Stephan Lehne, "Kosova nihai statüsünün belirlenmesi kararı, tarihi bir önemdedir. Bu

nitelikteki kararlar, zaman, dayanak ve gerekli olan meşruiyeti ister. Bundandır ki, Kosova sorununun BM Güvenlik Konseyi'nin kararı dışında başka seçeneklerle çözümlenmesi kalıcı neticeler getirmez" dedi.

Lehne, AB'nin başmüzakereci Ahtisaari'nin Kosova statü planını tümüyle desteklediğini de ifade etti.

Kosova Başkanı Fatmir Sejdiu da yaptığı açıklamada, Rusya'nın Kosova konusunda BM Güvenlik Konseyi'nde tartışmaya sunulan en yeni karar önerisini reddetmesinden sonra Kosova'nın, başta ABD olmak üzere AB ve uluslararası camia ile işbirliğini sürdüreceğini belirtti. BM Güvenlik Konseyi'nden Kosova'nın statüsünün belirlenmesi için tarih verilmesini talep eden Sejdiu, "Kosova'nın statüsü, (Rusya'yı kastederek), bir ülkenin isteği ya da tavrının esiri olamaz. Kosova'nın bağımsızlığı ise tartışmaya açık

değildir" diye konuştu.

AB'li diplomat Lehne, Kosova Başkanı Agim Çeku ve muhalefet lideri Hashim Thaçi ile de ayrı ayrı temaslarda bulundu.

(EK-CY-CY-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title