Haberler

9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

(TÜRKÇEDER) bu yıl dokuzuncusu düzenlenen "Uluslararası Türkçe Olimpiyatları"nın Denizli ayağı, Atatürk Stadı'nda yapıldı.

Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneğince

(TÜRKÇEDER) bu yıl dokuzuncusu düzenlenen "Uluslararası Türkçe Olimpiyatları"nın Denizli ayağı, Atatürk Stadı'nda yapıldı. Etkinliğe Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf da katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan gecede, 18 ülkeden gelen 47 öğrenci, gösterilerini sergiledi.

"Gelin, tanış olalım" sloganıyla düzenlenen programda, yaşadıkları ülkelerdeki Türk okullarında eğitim gören 47 öğrenci, tribünleri dolduran yaklaşık 30 bin kişiye Türkçe şiirler okudu, şarkılar söyledi, halk oyunları gösterileri sundu.

Devlet Bakanı Kavaf, program sırasında yaptığı konuşmada Türk okullarının önemini anlattı. Türk okullarının insanlığa hizmet için büyük çalışmalara imza attığını ifade eden Bakan Kavaf, "Dünyanın 130 ülkesinde öğrenci yetiştiren Türk okulları, aynı zamanda 180 ülkedeki dil okullarıyla beraber dünyanın ihtiyacı olan iyi yetişmiş kaliteli insan potansiyeliyle insanlığın hizmetinde çok büyük bir vazifeyi yerine getirmektedir. Ben bugün Denizli'de Türkiye'nin muhtelif illerinde bu gösterileri sunmak suretiyle bize kendi ülkelerini tanıtan çocuklarımızı ve bu çocuklarımızı büyük bir emekle bugünlere hazırlayan öğretmen ve yöneticilerimizi kutluyorum" dedi.

Vali Yavuz Erkmen de konuşmasında, Türkçe Olimpiyatları'nın Türkçe'nin tüm dünyada yayılması için büyük bir etkinlik olduğunu belirterek, bu etkinliğinin devamının Türkçe'nin yayılması açısından önemli olduğunu söyledi.

Etkinlikte yer alan öğrencilerin sergiledikleri performansın gurur verici olduğunu belirten Erkmen, "Mozambikli sunucu kızımızın konuşmasının bizden farklı olmadığını görüyoruz. Bu, insana hakikaten gurur veriyor. Konuk çocuklarımızın sayısı binlerle ifade ediliyor. Bu kadar büyük topluluğu yan yana getirdiğiniz zaman onların konuştuğu o güzelim Türkçemizin ortak dil olması, bu öğrencilerin kendi ülkelerinde bizim geleneklerimizi yaşatması, kültürümüzün gelişmesine faydalar sağlıyor. Bu gençlerimiz orada Türkiye'nin büyüklüğünü temsil ediyor, ülkemizin elçiliğini yapıyor. Bütün çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Onları Türkiye sevgisinden dolayı kutluyorum" diye konuştu.

Etkinliğe, AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, sivil toplum örgütü başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, sponsor firmalara plaketlerinin verilmesinin ardından havai fişek gösterisiyle sona erdi.

- DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title