Haberler

87'lik 'Makbule Nine' Yaptırdığı Anaokulunun Açılışında Dimdik Durdu

87'lik 'Makbule nine' yaptırdığı anaokulunun açılışında dimdik durdu Saygı duruşunda 'İçim rahat etmiyor' dedi, tekerlekli sandalyesinden ayağa kalktıEDİRNE - Trakya Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen, minik çocukların gelecekteki girişimcilik kültürünü geliştirmenin amaçlandığı...

87'lik 'Makbule nine' yaptırdığı anaokulunun açılışında dimdik durdu

Saygı duruşunda 'İçim rahat etmiyor' dedi, tekerlekli sandalyesinden ayağa kalktı

EDİRNE - Trakya Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen, minik çocukların gelecekteki girişimcilik kültürünü geliştirmenin amaçlandığı 'Yaşam Alanlarım Oluşuyor Hayatım Renkleniyor' projesinin kapanış töreni gerçekleştirildi. Törende, okulu yaptıran 87 yaşındaki Makbule Raika'nın tekerlekli sandalyesinden zor da olsa kalkarak, saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nı okuması damga vurdu.

Hatice Erkurt Anaokulu'nda hayata geçirilen proje kapanış törenine Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Salim Çavuş, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım, okula annesinin ismini veren 87 yaşındaki bağışçı Makbule Raika Erkurt ve öğretmenler katıldı.

Bağışladığı okulun açılışında dimdik durdu

Çocukların gelecekteki girişimcilik kültürünü geliştirmenin amaçlandığı projenin final toplantısının başında salona tekerlekli sandalyeyle getirilen 87 yaşındaki bağışçı Erkurt, saygı duruşu ve İstiklal marşında 'benim içim rahat etmiyor' deyip zor da olsa tekerlekli sandalyesinden ayağa kalkarak, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Törende konuşan Okul Müdürü İlknur Çevik, proje kapsamında kurulan girişimci çocuk kulübüyle çocuklarda girişimcilik kültürüne katkı sağlamaya çalıştıklarını ve sosyo-ekonomik olarak dezavantajlı bölgede yaşayan çocukların okul öncesi eğitime kavuşturulduğunun altını çizdi.

"Bir okula al beni kazandırmak çok önemli"

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, eğitim kurumlarının fiziki yapılarının önemine vurgu yaparak, "Her şeyden önce bir okula al beni kazandırmak çok önemli. Yani okulun fiziki mekanının çok önemli olması gerekiyor. Bizler okulları yaparken tabi ki çok büyük devlet yatırımları ile yapıyoruz. Fakat devletin vermiş olduğu bazı şeyler var. Bunlar standart şeyler. ve artık ondan sonra okul idarecisi arkadaşların ve çevredeki diğer paydaşların etkisi ile iş birliği ile okullarımız al beni özelliğine kavuşuyor" dedi.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Salim Çavuş ise Kalkınma Ajansı olarak benzer projelere desteklerinin devam edeceğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Trakya Bölgesi İçim Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title