Haberler

68 Yaşında Kimlik Sahibi Oldu

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesine bağlı Kandil köyünde yaşayan ve nüfusta kaydı bulunmayan Fatma Kocakaya, bir yıl süren işlemlerin ardından 68 yaşında kimliğine kavuştu.

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesine bağlı Kandil köyünde yaşayan ve nüfusta kaydı bulunmayan Fatma Kocakaya, bir yıl süren işlemlerin ardından 68 yaşında kimliğine kavuştu.

Göksun ilçesinde 1944 yılında dünyaya gelen Kocakaya, nüfusa kayıtlı olmadığı için Ekinözü'nde oturan Ahmet Şahan ile dini nikahla yaşamaya başladı.

Köylerini ziyaret eden Ekinözü Kaymakamı Abdülhamit Karaca'nın durumdan haberdar olmasıyla 68 yaşında kimlik belgesine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Fatma Kocakaya, "Bugüne kadar cismim ve ismim vardı, kimliğim olmadığı için 'yok biri' olarak yaşıyordum. Kaymakam bey ve nüfus müdürlüğü personeli çok yardımcı oldu sağolsunlar. Beni adeta yeniden dünyaya getirdiler" dedi.

Fatma Kocakaya'nın oğlu Erdoğan Şahan da annesinin nüfusta kaydının bulunmamasından dolayı birtakım zorluklar yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Geçen yıl annem rahatsızlanınca doktora götürdüm. Hastane girişinde sisteme girmek için adını soyadını sordular. Ben de 'adı köyümüzde Fatma ama resmiyette ne adı var, ne de soyadı' dedim. Sağlık personeli şaşırarak doktora sordu. Doktor muayenesini yaptı. Ama herhangi bir kayıt yaptıramadık. İlaçlarımızı da paramızla almak zorunda kaldık."

İlçe Nüfus Müdürü Mustafa Çivi ise Fatma Erdoğan'ın müracaatını Kaymakam Abdulhamit Karaca'nın talimatıyla aldıklarını ve daha önce böyle bir konudan haberleri olmadığını vurguladı.

Muhtarlarla yaptıkları toplantılarda nüfusa kaydı olmayanların kendilerine bildirilmesini istediklerinin altını çizen Çivi, "Bu durumda olan insanların, kayıtları olmadığı için hiçbir resmi iş ve işlemleri yürümez. Birçok sıkıntıyla karşılaşırlar. Onun için bu durumda olan vatandaşımız varsa mutlaka bildirilmesini isteriz ki gerekli iş ve işlemlerini başlatalım" dedi.

- KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA / Yerel

Kahramanmaraş Ahmet Şahan Kandil Dağı Ekinözü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title