Haberler

600 gramlık palamut 10 TL'den satılıyor

Güncelleme:

Balık sezonu bereketli geçerken bu sene bol olan palamudun fiyatı da vatandaşın yüzünü güldürüyor. Balıkçı tezgahlarında 600 gramlık palamutlar, 10 TL'den satılıyor.

Sezonun ilk günlerine göre palamudun boyu büyüdükçe vatandaşın balığa olan ilgisi de giderek artıyor. Karadeniz'in balık ambarı Samsun'da av sezonu oldukça bereketli geçiyor. Özellikle geçen senelere oranla oldukça fazla çıkan palamut, boyunun da büyümesiyle vatandaşları balık tezgahına çekiyor. 600 gramlık palamudun tanesi 10 TL'den satılırken, mezgit, istavrit ve barbun ve çinekop gibi balık türleri de kilosu 10 ile 30 TL arasında alıcı buluyor.

600 gramlık palamut 10 TL'den satılıyor

"PALAMUTLAR AY SONUNDA KİLOLUK OLURLAR"

Balık satışlarının oldukça güzel gittiğini ifade eden balık satıcısı Kurtça Aydın, "Palamutlar sezon başına göre büyüdü. 600 gramlık palamudun tanesi 10 liradan satılıyor. Artık çingene palamudu yok. Geçen hafta palamut 300 gram geliyordu. Salata ve çorbayla beraber 2 kişi 1 tane palamutla doyabilir. Bu ayda en çok palamut yenir. Bu ayın sonunda palamutlar kiloluk olur. Bu sene palamut çok bol. Vatandaşlar dolaplarını boşaltsınlar. Bu sene vatandaşlar palamuda doyacak" dedi.

600 gramlık palamut 10 TL'den satılıyor

"KALKAN FİYATLARI 200 TL'DEN 120 TL'YE DÜŞTÜ"

Kalkan balığı fiyatının düştüğünü dile getiren balık satıcısı Onur Can Köse ise "Kalkan balığının kilosu geçen hafta 200 liraydı, 120 liraya düştü. Fiyatlar düşmüşken vatandaşı kalkan yemeye davet ediyoruz. Palamutta fiyatlar gün gün değişiyor. Hava şartları nedeniyle bazen çok bol oluyor bazen de daha az çıkıyor. Mezgit kilo 10, istavrit kilo 15, barbun kilo 10 lira, somon kilo 25 lira, levrek ve çipuranın kilosu da 35 liradan satılıyor. Fiyatlar uygun olduğu için vatandaşlar bol bol balık yiyor. Balığa ilgi her geçen gün daha da artıyor. Akşam saatlerinde balıkta izdiham oluyor. Koronavirüsü çıktığından veri vatandaşlar balığa daha çok yöneldi. Satışlarımız gayet güzel devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Karadeniz Samsun Haberler

Bakmadan Geçme

Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli? Muhammed Akbey kimdir? Zafer Partisi Erzurum Pasinler Belediye Başkan Adayı Muhammed Akbey kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (9)

CELLO:

YALAN 15 TL YE SATILIYO

6
2
yanıtYanıtla
MEMET33:

350 KM KIYISI OLAN BİR ŞEHİR OLAN MERSİNDE YAŞIYORUM, NERDE HANGİ BALIK UCUZMUŞ, ADRES VERİNDE BİZDE YİYELİM. AVDA YEM DİYE KULLANDIĞIMIZ SARDALYA 25-30 TL. TUİKİN ENFLASYONUNUN BORAZANLIĞI GİBİ SİZDE MASA BAŞINDAN YAYGARA YAPMAYIN.

2
1
yanıtYanıtla
Mert:

Şimdi girsunda olmak vardı, yerdik palamutu bol ve taze taze.

3
0
yanıtYanıtla
.:

600 gram balıktan 300 gram et çıkar kilosu otuz beşe gelir birde temizleyecen gider tavuk alırım daha ucuza gelir hemde kokmaz

0
2
yanıtYanıtla
AKILLI:

Sen sadece ekmek ye , uğraşmamış olursun

yanıt6
yanıt1
Zeki Esmer:

Balik zekayi gelistiri balik ucuz iken bol bol yede akillan

yanıt0
yanıt0
HOVARDA KIZ ASLI:

O ZAMAN BU GÜN GÜNLERDEN RAKI BALIK OLSUN.

1
0
yanıtYanıtla
ahmet:

bazı yerlerde 20 lira tanesi

1
0
yanıtYanıtla
Zelis:

Nerde 10 lira biz niye giremiyoruz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title