Haberler

4 Kişinin Katili Volkan Bayar, Şikayet Ettiği Akademisyen İçin İstihbarat Raporu Beklemiş

Güncelleme:

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde 4 akademisyeni katleden Volkan Bayar, şikayet ettiği öğretim üyesi için verdiği dilekçede "Şahısla ilgili istihbarat raporlarının gelmesini bekledim" demiş.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde 4 kişiyi katleden Volkan Bayar'ın, Emniyet istihbaratıyla ilişkisi olduğu iddialarına bir yenisi daha eklendi. Bayar, şikayet ettiği bir başka öğretim üyesine açtığı hakaret davasına verdiği dilekçede, "Şahsın FETÖ üyesi olabileceğini değerlendirmekteydim. Ancak her şeye rağmen şahısla ilgili istihbarat raporlarının gelmesini bekledim" ifadelerini kullanmış. O öğretim üyesi Bayar'ın bağlantılarının araştırılması gerektiğini söylüyor.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde 4 kişiyi öldürüp, 3 kişiyi de yaralayan Volkan Bayar'ın kurumda çalışanları FETÖ'cülükle suçlayıp açığa alınmalarına neden olduğu ortaya çıkmış, bazı öğretim üyelerinin Bayar'ı asılsız suçlamalar nedeniyle defalarca rektörlüğe şikayet ettikleri anlaşılmıştı.

EMNİYET'LE İLİŞKİLİ İDDİALARI VAR

Cinayetlerin ardından Bayar'a yönelik pekçok bilgi ve iddia da ortaya saçıldı. Babası istihbarat kökenli bir polis olan Bayar'ın Emniyet'le yakın ilişkide olduğu iddiaları da tartışma konularından biriydi.

Cinayetlerden 2 gün önce Bayar'ın Eskişehir 6. Asliye Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na verdiği dilekçede de bu iddiayı destekler ifadeleri mevcut. Bayar davayı, Osmangazi Üniversitesi'nde görevliyken "FETÖ'cü" diye şikayet ettiği Yrd. Doç. Dr. Yalçın Bay'a karşı açmış. Davanın konusu ise hakaret. İhraç edildikten sonra kendisi için "Tetikçi" demesi üzerine Bay'a dava açan Bayar, karar duruşmasına verdiği dilekçede "Şahsın FETÖ üyesi olabileceğini değerlendirmekteydim. Ancak her şeye rağmen şahısla ilgili istihbarat raporlarının gelmesini bekledim" ifadelerini kullanmış.

Volkan Bayar tutuklu yargılanıyor.

DEDİKODU NEDENİYLE

Dilekçesinde Bay'ın kendisinin ihbarı öncesi açığa alındığını savunan Bayar, Bay'ı FETÖ okullarında okuduğu ve dedikoduları nedeniyle ihbar ettiğini de dile getirmiş. Bayar'ın dilekçesinde kanunlar nezdinde oldukça rahat olduğunu ortayla koyan şu ifadeler de var: "Bay'ın kadim dostlarından M.B. ile Ü.K. hakkımda suç duyurusunda bulunmuşlar. Şanslarını denemişler, ancak henüz savcılık aşamasında takipsizlik kararları çıkmış. Hodri meydan. Gerçekten iftiraya uğradığını düşünüyorsa savcılıklara suç duyurusu yapabilir."

Bu dilekçenin verildiği karar duruşmasında 6 ay hapis cezasına çarptırılan ve cezası paraya çevrilen Yrd. Doç. Dr. Yalçın Bay da, Bayar'la husumetlerinin doktora yeterliliğinden geçememesi nedeniyle başladığını söyledi.

'EMNİYET'TEN GELDİ'

Hocalara hakaret etmesi sonrası Bayar'la tartıştıklarını anlatan Bay, "Duruşmalar sırasında mahkemede eşimden boşanmış olduğumu iddia etti. Böyle bir durumun söz konusu olmadığını ispat ederek, bunu neden uydurduğunu sordum. 'Bana Emniyet'ten öyle bir bilgi geldi' dedi. Böyle bir bilgiyi kim, neden bu insanla paylaşır; bunların ortaya çıkması gerekiyor. Beni 2012'den beri takip ettiğini söyledi. Bir kere, üniversitedeki görevime 2013'te başladım. Hangi yetki ve sıfatla insanları takip ediyor. Ben nasıl sorgulanıyorsam, bu caniyi koruyan ve sorgulanması gereken birçok kişi olduğunu düşünüyorum. Benim hakkımdaki iddialarının küçük araştırmalarla asılsız olduğu anlaşılıyor. Ben şerefli bir ülkücüyüm, ülkücüden FETÖ'cü çıkmaz" diye konuştu. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (6)

Adınızı Yazın:

Herkes polis oldu.

10
2
yanıtYanıtla
HURİ:

CANİİİ

9
3
yanıtYanıtla
GAZİ:

Asın iti

7
3
yanıtYanıtla
Dersimli:

Şerefle bitirilmesi gereken en zor görev hayattır.Allah kimseyi o zor durumlara bunalımlı anlara düşürmesin.

3
0
yanıtYanıtla
halkın kahramanı bayar:

böylesine bir toplumda adaleti sağlayan volkan beyi tebrik ediyorum, daha arkada birçok fetocu bıraktı, sen merak etme volkan gerisi bizde!

0
1
yanıtYanıtla
gamze:

sıkışınca ülkücülüğü herşeye alet etmesinler . Fetö ile mücadele sulandırılmamalı. dEVLET 15 TEMMUZU unutmasın boşuna mı şehit oldu o insanlar . . Kimin ne olduğu ortaya çıkarılmalıdır

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title