Haberler

21 Genç Daha Klâs Kaynakçı Oldu

KO-MEK'te Gazaltı Kaynakçılık Kursunu Başarıyla Bitiren 21 Kursiyere Dünyanın Her Yerinde Kabul Gören 'Klâs Sertifika' Verildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) ile İŞKUR işbirliğinde açılan Gazaltı Kaynakçılık kursunu başarıyla bitiren kursiyerler Klâs sertifikalarını aldı. Seka ve Dilovası Kaynak Atölyeleri'nde eğitim gören kursiyerlere sertifikaları Seka Kaynak Atölyesi'nde verildi.

Başkan Atölyede Kaynak Yaptı

Programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcıları Tahir Büyük akın ve Mustafa Çöpoğlu, daire başkanları, İŞKUR İl Müdürü Öztekin Kaşukçi, sertifika almaya hak kazanan kursiyerler ile yeni dönem kursiyerleri katıldı. Başkan Karaosmanoğlu, sertifika öncesi atölyede kaynak yaparken yeni dönem kursiyerle sohbet ederek, işlerine dört elle sarılmaları gerektiğini söyledi.

Konusunda Uzman Olanlar İşsiz Kalmıyor

Gençlerin faydalı birer insan olabilmesi için büyük çaba sarf ettiklerini vurgulayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, üreten insanların değerli olduğunu vurguladı. Sertifika töreninde konuşan Başkan Karaosmanoğlu, "Yerel yönetici olarak sokağa çıktığımda en büyük sorun olarak karşıma işsizlik çıkıyor. Ancak şunu vurgulamak istiyorum ki becerikli, konusunda uzman olan kişiler işsiz kalmıyor.

Aranan İnsan Olmalıyız

Bizler bu yüzden sıradan değil aranan insan olmak zorundayız. İşini çok iyi bilen insanlara her yerde iş var. İşimizi sevelim ve işimize bağlı olalım. Böyle olursa işsiz kalmayız. Teknolojiyi öğrenin. Hepiniz en az bir yabancı dil bilin. Biz birçok eğitimi KO-MEK'le veriyoruz. Araç kullanmayı öğrenin. Kaldı ki şoförlük bile artık artı bir değer olmaktan çıkarak zorunluluk haline geldi. Biz bile teknik personel alırken araç kullanabilen elemanları tercih ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Pakistan'a Arıtma Tesisi

Kızılay'la birlikte Pakistan'da artıma tesisi kuracaklarını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Pakistan yaşanan sel felaketi nedeniyle oldukça zor günler geçiriyor. Pakistan'daki kardeşlerimiz temiz su içebilsin diye İSU ve Kızılay işbirliği ile artıma tesisi kuruyoruz. Oradaki çalışmayı kiminle yapacağız. Elbette işini en iyi şekilde yapanlarla… Kocaeli'de teknik bilgiye sahip olan bu işi yapabilecek kişilerle Pakistan'a gidecek ve hizmet vereceğiz" şeklinde konuştu.

Belgesi Olmayan İş Bulamayacak

İŞKUR Kocaeli İl Müdürü Öztekin Kaşukçi ise belgesi olmayanların işe giremeyeceği bir dönemin başladığını söyledi. Sertifikalarını alan kursiyerlere altıkları belgeyi önemsemeleri gerektiğini belirten Kaşukçi, "İŞKUR'a mutlaka uğrayın. Birçok firma gazaltı kaynakçılığı konusunda uzman personel arıyor. Siz artık bir adım öndesiniz. İŞKUR'a başvurduğunuz takdirde en kısa sürede iş sahibi olabileceksiniz" dedi.

Kayış'ın İş Hikâyesi

Kaynakçılık kursundaki eğitiminden bir süre sonra özel bir şirkette iş bulan Sinan Kayış mesleğe giriş hikâyesini şöyle anlattı: "Bir arkadaşım vasıtasıyla KO-MEK'le tanıştım. Sertifika almak için kaynakçılık kursuna yazılarak eğitim görmeye başladım. Bir süre sonra özel bir şirkete kaynakçı olarak başvuruda bulundum. KO-MEK'te eğitim gördüğümü söyleyince beni test ettiler. Başarılı görünce de işe aldılar. O günden beri çalışıyorum. Elimdeki bu sertifika iş sahibi olmamı sağladı. Büyükşehir'e açtığı kurslardan dolayı teşekkür ediyorum"

Türk Loydu Nezaretinde

Dünyanın her yerinde geçerliliği olan Klâs Sertifika Sınavı Türk Loydu Vakfı yetkililerinin nezaretinde yapıldı. 'Klâs Sertifika' belgesine sahip olmak isteyen kursiyerler zorlu bir sınavdan geçti. Sınava kurs usta öğreticileri tarafından başarılı bulunan 34 kursiyer katıldı. Kursiyerlerin denetçiler huzurunda yaptıkları kaynaklar, önce göz muayenesinden geçti. Göz muayenesi sonucu, sınava giren 34 kursiyerden 22 tanesi ön elemeyi kazandı. Bu kaynaklar daha sonra röntgene gönderilerek filmleri çekildi. Röntgende sadece bir kursiyer elenirken 21 kursiyer Klâs Sertifika almaya hak kazandı.

Hme Kurs Hem Yevmiye Aldılar

Öte yandan 208 saat süren kur süresinde gazaltı kaynakçılık kursunda eğitim gören kursiyerlere İŞKUR tarafından günlük 15 TL yevmiye verildi. Sigortaları da yapılan kursiyerlere istihdam konusunda da Büyükşehir ve İŞKUR tarafından destek verilecek.

Klâs Sertifika Almaya Hak Kazanan Kursiyerler

Sinan Kayış Seka Kaynak Atölyesi

Şahin Arslantaş Seka Kaynak Atölyesi

Erim Yavaş Seka Kaynak Atölyesi

Yusuf Elmaser Seka Kaynak Atölyesi

Ümit Şafak Seka Kaynak Atölyesi

Yasin Yavuz Seka Kaynak Atölyesi

Orhan Kuş Seka Kaynak Atölyesi

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title