Haberler

2 Milyar Tl Peşin Yattı 'Cep'te 3g İmzaları Atıldı

Mobil İletişimde Üçüncü Nesil (3g) Sözleşmeleri Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile Turkcell, Vodafone ve Avea Yetkilileri Arasında İmzalandı. Sözleşme Gereği Peşin Alınacak İhale Bedeli ile Devlet 3g İhalesinden Yaklaşık 2 Milyar Tl Gelir Elde Etti.

Mobil iletişimde Üçüncü Nesil (3G) sözleşmeleri Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile Turkcell, Vodafone ve Avea yetkilileri arasında imzalandı. Sözleşme gereği peşin alınacak ihale bedeli ile devlet 3G ihalesinden yaklaşık 2 milyar TL gelir elde etti.

GSM şebekeleri üzerinden mobil olarak hızlı internet erişimi sağlayacak olan Üçüncü Nesil (3G) sözleşmeleri Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile Turkcell, Vodafone ve Avea yetkilileri arasında imzalandı. Sözleşme gereği peşin alınan ihale bedeli ile devlet 2 milyar TL geliri bir günde kasasına koydu. 3G imza törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, BTK Başkanı Tayfun Acarer, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Vodafone Genel Müdürü Serpil Timuray ile ve Avea CEO’su Cüneyt Türktan katıldı. Ulaştırma Bakanı Yıldırım, temmuz ayının başından itibaren görüntülü telefon diye bilinen 3G’nin kullanılır hale geleceğini söyledi. Yıldırım, "3G telefon demek bizim internet otoyollarına havadan yeni otoyollar ilave etmek anlamına geliyor. Gittikçe artan internet kullanımı olacak" dedi.

İşletmelere yeni oyuncak

İşletmelerin eline yeni bir araç ve oyuncak verdiklerini dile getiren Yıldırım, yeni katma değerli hizmetleri üreterek irili ufaklı firmalara yeni iş alanları sağladıklarını anlattı. "Kriz ortamında çok hayırlı bir iş" diyen Yıldırım, bir kerede 2 milyar liranın üzerinde paranın devletin kasasına girdiğini vurguladı. Üç yılda her işletmenin 500 mühendis alacağını ifade eden Yıldırım, bilişim sektörü pazarına yeni bir heyecan ve açılım getirdiklerini söyledi.

Rekabet dostça olsun

Uygulanan takvimin Türkiye şartlarına uygun olduğunun altını çizen Yıldırım, alt yapının iyice hazırlandığını kaydetti. 10 Mayıs’tan itibaren şehir içinde telefonları da rekabete açacaklarını dile getiren Yıldırım, rekabeti yıkıcı değil, dostça olmasını temenni etti. BTK Başkanı Tayfun Acarer de, üç ay sonra vatandaşın hızlı internet ve görüntülü konuşma imkanına kavuşacağını belirterek, "Üç kuruluşun rekabeti vatandaşın lehine oluyor. Türkiye çok güzel bir zamanda 3G teknolojisi ile tanışıyor" dedi.

Cepte 3G teknolojisi neler getirecek

İnternet 72 kat daha hızlı olacak.

Cep telefonundan veri, müzik indirmek hızlanacak.

Görüntülü telefon görüşmeleri başlayacak.

Cep telefonlarından televizyon izlenebilecek.

Cep telefonlarından karşılıklı oyun oynanabilecek.

Video konferans yapılabilecek.

Hastalara uzaktan teşhis ve tedavi uygulanabilecek.

Akıllı ev uygulamaları yaygınlaşacak.

Mobil ofis sistemleri hayata geçecek.

Cepten güvenlik kameraları izlenebilecek.

3G testinde ilk görüntü Bakan’ın kulağı oldu

GSM operatörleri sembolik çeklerini Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a sundu. Çeklerin teslimi sırasında Yıldırım, "Allah bereket versin" dedi. Yıldırım, 3G şebekesi üzerinden görüntülü telefon konuşması yaparken alışkanlıkla elindeki cep telefonunun kamerasını kulağına götürdü.

Vodafone: 3G, Türkiye’de kalıcılığımızı gösteriyor

VODAFONE Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, ihalede Türkiye ekonomisine KDV dahil yaklaşık 600 milyon TL kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "1.3 milyar TL düzeyindeki güçlü yatırım bütçesiyle yolumuza devam ettiğimiz 2009’da 3G’ye yatırımımız, Vodafone’un Türkiye pazarında kalıcı olma kararlılığının en somut göstergesi" dedi. Timuray, şunları söyledi: "Vodafone’un 15 ülkede, 33 milyon 3G cihazı kullanıcısı var. Dünyada en büyük 3G şebekesine sahip ve bizzat bu teknolojinin öncülüğünü yapmış operatörüz."

Turkcell: 4G için çalışmalara başladık

TURKCELL Genel Müdürü Süreyya Ciliv, A tipi lisansı, KDV dahil 422 milyon Euro yani yaklaşık 1 milyar TL ile en yüksek teklifi vererek aldıklarını belirterek, "Bu tutarı sadece A tipi lisans için ödeyeceğiz, 3G altyapı yatırımları da dahil bu yıl 1.3 milyar dolar teknoloji yatırımı yapacağız" dedi. 3G hızlı mobil internet teknolojisine geçiş sürecinin tamamlanmasından memnuniyet duyduklarını söyleyen Ciliv, şu bilgileri verdi: "3G şebekemizi, 21 Mbps hıza uyumlu olarak kuruyoruz. Ericsson’la da bir sonraki mobil teknoloji olan LTE için şimdiden anlaşmamızı yaptık."

Avea: Bilgi toplumu için önemli bir adım atıldı

AVEA CEO’su Cüneyt Türktan 3G’nin gelmesinin 65 milyon kullanıcının internete dönüşmesinin cep telefonlarının bilgi toplumu açısından çok önemli olduğunu ifade etti. Cüneyt Türktan, mobil internet kullanımında verginin yüzde 25’den yüzde 5’e düşmesi kullanıcı sayısını arttıracağını vurguladı.

3G için kim hangi lisansa ne ödedi

Turkcell: A lisansı için KDV dahil 858 milyon TL.

Vodafone: B lisansı için KDV dahil 600 milyon TL.

Avea: C lisansı için KDV dahil 512 milyon TL.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Mike Tyson Jake Paul maçı ne zaman, hangi kanalda 2024? Hemşireler Günü mesajları ve sözleri 2024! Hemşireler Günü ne zaman 2024? Dünya hemşireler günü tarihi nedir? 11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (2024-TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title