Haberler

19 Eylül Gaziler Günü

Balıkesir'in Gönen, Ayvalık, Bigadiç ve Sındırgı ilçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla törenler düzenlendi.

Balıkesir'in Gönen, Ayvalık, Bigadiç ve Sındırgı ilçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla törenler düzenlendi.

Gönen Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı.

Programda, Muharip Gaziler Derneği Gönen Şube Başkanı Mehmet Özen tarafından konuşma yapıldı.

Törene, Gönen Kaymakamı Arslan Yurt, Belediye Başkanı İbrahim Palaz, Garnizon Komutanı Binbaşı Temel Kılıç, Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, gaziler, askeri yetkililer, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Bigadiç

Bigadiç Yüzüncü Yıl Parkı'ndaki törende anıta çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, konuşmalar yapıldı.

Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu'nun konuşmasına da yer verilen törene, Bigadiç Kaymakamı Ercan Çiçek, Emniyet Müdürü Fatih Durukan, Milli Eğitim Müdürü Erdal Efe, okul müdürleri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Ayvalık

Ayvalık Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törende, İlçe Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan ve Garnizon Komutanı Albay Fevzi Koyuncu, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Ayvalık Şube Başkanı Mehmet Kıranoğlu, Anadolu topraklarının tarih boyunca üzerinde barınmasını bilemeyen milletlere hiçbir zaman vatan olmadığını dile getirdi.

Türk milletini kimsenin Anadolu'dan koparamayacağını vurgulayan Kıranoğlu, "Türk milleti ise bin seneyi aşkın bir zamandır güç ve kudretiyle Anadolu'yu kendisine ebedi vatan yapmıştır. Türk'ü Anadolu'dan koparmak asla söz konusu olamaz. Buna kimsenin gücü yetmez." diye konuştu.

Sındırgı

Sındırgı'da, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen törene, İlçe Kaymakamı Zafer Oktay, Belediye Başkanı Vekili Yücel Karan, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Muharip gazi Fevzi Durmaz, programda yaptığı konuşmada, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve yaşamını yitiren gazileri rahmetle andığını belirtti.

Konuşmanın ardından törende, öğrenciler günün anlam ve önemine binaen şiirler okudu.

Kaynak: AA / Güncel

19 Eylül Gaziler Günü Bigadiç Ayvalık Gönen Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

title