Haberler

1. Uluslararası Bankacılık Kongresi

Hazine Müsteşar Yardımcısı Ahmet Genç, finansal inovasyonun çok önemli olduğunu belirterek, "Finans sektöründe yeni yöntemlerin geliştirilmesi sektörde sıçrama yaptıracaktır.

Hazine Müsteşar Yardımcısı Ahmet Genç, finansal inovasyonun çok önemli olduğunu belirterek, "Finans sektöründe yeni yöntemlerin geliştirilmesi sektörde sıçrama yaptıracaktır." dedi.

Genç, Başkent Üniversitesi tarafından Sheraton Oteli'nde düzenlenen "1. Uluslararası Bankacılık Kongresi"nin açılışında yaptığı konuşmada, bir ülkede ekonomik sistemin sağlıklı işleyebilmesi için finansal aracılık sisteminin etkin çalışması gerektiğini vurguladı.

Sistemin sağlıklı işlemesi için de aracılık maliyetlerinin düşük olmasının, bireylerin ve firmaların fona erişiminin kolay sağlanmasının, finansal tabana yayılmanın gerçekleşmesinin önemine işaret eden Genç, finansal okur yazarlığın da giderek önem kazandığını söyledi.

Genç, finansal inovasyonun önemine değinerek, "Finansal inovasyon çok önemli. Finans sektöründe yeni yöntemlerin geliştirilmesi sektörde sıçrama yaptıracaktır." değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul Finans Merkezi çalışmaları kapsamında başlatılan düzenleyici ve denetleyici otoritelerin yapılarının yeniden gözden geçirilmesi hususunun tekrar ele alınmasının yararlı olacağını düşündüğünü belirten Genç, şunları kaydetti:

"Bu çalışmalar çerçevesinde özellikle dünya ülkelerinde yeni eğilim olarak ortaya çıkan 'ikiz yapı' modelinin de ülkemiz için de ele alınarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu modelin geçmişte denenmiş bulunan modellerden daha etkin bir gözetim denetim çerçevesi sağlayacağı öngörülmektedir. Sistemde hem tüketicilerin korunması daha etkin biçimde sağlanırken, hem de sistemik riskin önlenmesi de daha efektif olarak temin edilmektedir."

"Bankalar ekonomi için vazgeçilmez unsur"

Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal da Türkiye'de finansal sistem içerisinde, bankacılık sektörünün büyük orandaki payı ile ayrı ve önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Bankalar finans sektörünün ötesinde ekonomi için de vazgeçilmez unsurlardır." şeklinde konuştu.

Bankacılık sektöründe yaşanan gelişmelerin ekonomiyi olumlu ya da olumsuz etkileyebileceğine işaret eden Haberal, bankacılık sektörünün de ekonomik gelişmelerden çok kolay etkilendiğini söyledi. Haberal, bankacılık sektörünün bugün risk yönetimini başarıyla uygulayan sektörlerden birisi olduğunun altını çizdi.

Uluslararası Bankacılık Kongresi Dönem Başkanı Doç. Dr. Şenol Babuşcu ise 2030 yılına kadar bankacılıkta "görünmez şubeler"in günlük yaşamın bir parçası olmaya hazırlandığını ifade etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Sheraton Otel Ahmet Genç Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title