Haberler

Zayıflatan "Eşek" Zeytini El Yakıyor

Zayıflatan "eşek" zeytini el yakıyor Diyet yapanların tercih ettiği o zeytinin kilosu 20 liradan satılıyor Almanya ve İngiltere'ye ihraç edilmeye başlandıBURSA - Bursa'nın İznik ilçesinde yetişen "eşek" zeytinine zayıflamak isteyenler büyük rağbet gösteriyor.

Zayıflatan "eşek" zeytini el yakıyor

Diyet yapanların tercih ettiği o zeytinin kilosu 20 liradan satılıyor

Almanya ve İngiltere'ye ihraç edilmeye başlandı

BURSA - Bursa'nın İznik ilçesinde yetişen "eşek" zeytinine zayıflamak isteyenler büyük rağbet gösteriyor. Sofralık zeytinin iki katı büyüklüğündeki zeytinin kilosu 20 liradan alıcı buluyor.

İriliği ile bilinen ve eşek zeytini olarak bilinen kalamata, İznik'in Dereköy, Hisardere ve Elbeyli ovasında sayılı çiftçiler tarafından yetiştiriliyor. 200-250 yıllık zeytin ağaçlarında yetişen kalamata, tüketici tezgahında 20 liradan alıcı buluyor. Halk arasında eşek zeytini olarak anılan bu zeytin türünü diyet yapanlar tercih ediyor. Az tuzlu ve sirke suyu ile tatlandırılan ve ekşimsi tada sahip kalamata zeytininin kilogram başına düşen 85 danesi, sofralık siyah zeytininin 200 danesine denk geliyor. Ayrıca pahalı bir zeytin çeşidi olan kalamata, Almanya ve İngiltere'ye de ihraç edilmeye başlandı.

İznikli zeytin tüccarı Muhsin Kaya, "Müstahsilden 9 ila 10 liradan aldığımız zeytin işlenip tüketicinin sofrasına 20 liraya ulaşıyor. Bu yıl kalamata zeytini dalında fazla yok, bu yüzden fazla prim yaptı. Şu an tüccar arayıp da bulmakta zorlanıyor. Talep çok, bu yüzden fiyatlar yükseldi" dedi.

Tüccar Kaya, "Kalamata zeytini nadir yetişen bir zeytin türü. İznik'in belirli bölgesinde yetişiyor. Bir özelliği ise diyet zeytini olması. Aroması, tadı farklı bir zeytin" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Almanya İznik Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ANLIK ALTIN FİYATLAR! Bugün (9 Mayıs) çeyrek ve gram altın kaç TL? Kapalı Çarşı altın fiyatları ne kadar? Yeni randevu sistemi ne? Hastanelerde onaylı randevu sistemi nedir, ne zaman başlayacak? ASLI HÜNEL İLE GELİN EVİ CANLI İZLE! Gelin Evi son bölümde neler oldu? 8 Mayıs... YALI ÇAPKINI SON FRAGMAN CANLI İZLE! Yalı Çapkını 69. bölüm fragman FULL İZLE! #127916 SON DAKİKA: SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI! 36 bin sağlık çalışanı alım başvuru kılavuzu yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak? 10 MAYIS BİM AKTÜEL ürünler kataloğunda neler var? BİM'e gelecek ürünler ve BİM fiyat listesi! Doğal Taşların Özellikleri ve Faydaları: Hangi Kristal Ne İşe Yarar? BİLSEM bireysel değerlendirme sınavı ne zaman 2024? MEB BİLSEM sınav belgesi yayınlandı mı? Sonuç tarihi ne zaman açıklanacak? ÖĞRETMEN ATAMALARINDA MÜLAKAT NASIL OLACAK? Mülakat değişti mi, ne olacak? Anneler günü anlamlı sözler! #128144 Anneler günü için anlamlı ve kısa mesajlar neler? Mülakat sistemi kalkacak mı? MEB öğretmen atamalarında yeni mülakat sistemi nedir? Trafik haftası ne zaman 2024? Trafik haftası hangi hafta, ayın kaçında? Öğretmen atamalarında mülakat değişiyor mu? Öğretmen atamalarında yeni mülakat sistemi ne olacak? İŞKUR en çok açık olan meslekler neler? #128204 Türkiye'de en kolay iş bulunan meslekler hangileri? Mayıs ayı aile destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Sosyal yardım mayıs ayı ödemeleri yattı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title