Haberler

YSK'nın Referandumu İptal Etmeme Kararına CHP'den İlk Tepki

Güncelleme:

YSK'nın iptal başvurularını reddetmesinden sonra açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, "Bundan sonrası hukuk yolunda AYM, AİHM konusunda iki değerlendirme yapacağız" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, YSK'nin verdiği ret kararı sonrası gerekçeli kararın açıklanması için beklediklerini söylerken, "Hukukçularımızla toplanacağız, bütün süreci planlayacağız, yarın bu konu hakkında siyasi bir karar vereceğiz" dedi.

Tezcan, CNN Türk canlı yayınında şu açıklamalarda bulundu:

"Öncelikle oy çokluğuyla reddedilmiş talebimiz. Karar bizi mutlu etmedi. Sayım döküm sırasındaki bu tutum sırasında ciddi bir meşruiyet tutum yaratmıştır, seçimi gayri meşru olarak göstermiştir. Oylama günü sorunlu bir oylama sonucu yaşandı. Açık oy konusunda ciddi baskı vardı.

"İPTAL ETSE MEŞRUİYET SORUNU ÇÖZÜLMÜŞ OLACAKTI"

Gizli sayım uygulandı, itirazlarımızı dile getirdik üstüne üstlük sayım sırasında YSK bu kararı vermek suretiyle Seçim Kanunu'na açık bir aykırılıkla mühürsüz zarfları geçerli hale getirdi. Bu karar, bunları kanuna açık bir aykırılıkla geçerli demiştir. Meşruiyet sorununu büyüterek devam etmiştir. İptal verseydi meşruiyet sorunu çözülmüş olacaktı.

"YSK SEÇİM HİLESİNE FIRSAT VERMİŞTİR"

YSK, kendisini kanun koyucu yerine koymuştur. YSK, seçim hilesine fırsat vermiştir. Organize bir seçim hilesi diyoruz. Belki çok ağır geliyor bu laf ama kastettiğimzi o gün sabahtan Türkiye'de hiçbir seçimde karşılaşmadığımız şekilde eksik oy paketleri gönderildiği haberleri geldi. YSK'ya itirazlarımızı bildirdik, "Niye eksik geliyor" diye. Bize "paketleme hatası" dediler. Milli iradeyi paketleme olduğu akşam ortaya çıktı. Bu ciddi bir meşruiyet krizidir. Bu sadece hayır oyu verenlerin oyuna karşı sıkıntı değil, 49 milyon oy kullanan her vatandaşa haksızlıktır.

"AYM, AİHM KONUSUNDA DEĞERLENDİRME YAPACAĞIZ"

Bundan sonrasına gelince bütün hukuk yollarını işleteceğiz. MYK'da gerekçeli kararı görelim dedi, bu mücadelenin hukuk boyutunda nereye gideceğini MYK karar verecek. Gerekçeli kararı sanıyorum ki bugün yayınlayacaklardır. Bundan sonrası hukuk yolunda AYM, AİHM konusunda iki değerlendirme yapacağız. Hukukçularımızla toplanacağız, bütün süreci planlayacağız, yarın bu konu hakkında siyasi bir karar vereceğiz."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Bülent Tezcan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title