Haberler

Yozgat: Dursun Uyar, Hakkında Basında Çıkan İddialara Cevap Verdi

Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar, Basında Hakkında Çıkan "Yakalanma Emri" Haberleriyle İlgili Bir Açıklama Yaparak, Çıkan Haberlerin Gerçekle Alakasının Olmadığını Söyledi.

Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar, basında hakkında çıkan "yakalanma emri" haberleriyle ilgili bir açıklama yaparak, çıkan haberlerin gerçekle alakasının olmadığını söyledi.

Basın mensuplarını evinde kabul eden Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Uyar, basında çıkan haberlerin doğru olmadığını, kaynağının yanlış olduğunu belirterek, "Bizim Almanya'da bir şirketimiz var. Oranın kanunlarına tabidir. Şirketimizin sorumlusu arkadaşımız ile İsviçre'deki bir arkadaşımızın ve benim hakkımda 1-2 kişi şikayette bulunuyor. Bunun üzerine Alman makamları arkadaşlarımızı çağırıyor. Ben Türkiye'de olduğum için gidemedim. Sadece gidemediğim için, hakimin polislere 'Almanya'ya gelirse ifadesini almak üzere getirilmesi' diye bir talimatı var. Ne kırmızı bülten, ne Interpol hiçbir alakası yok. Mahkeme sonucu değil, sadece ifadesi alınması diye bir konu. Ben orada belki de sanık değil tanık olacağım. Böyle küçük bir olayı büyüterek 'kırmızı bültenle aranıyor' deniliyor. Hiçbir hakikati yoktur" dedi.

Yimpaş'ın hiçbir suçunun bulunmadığını, tersine kahramanlığının bulunduğunu ifade eden Uyar, "Yimpaş, Türkiye'ye yüz binlerce insanı yatırıma yönlendirmiş, on binlerce insana ekmek kapısı açmış ve hiçbir zaman da Türkiye'deki şirketler arasında ilk 10'un, 20'nin aşağısına düşmemiştir. Yimpaş, 1998-99 ve 2000 yılında Türkiye'nin ilk 50 şirketi arasında vergi rekortmeni olmuştur. 2000 yılına kadar Yimpaş hemen hemen her ayı büyük bir açılışla geçirdi. On binlerce insan ortak oldu. 1997'den 2000 yılına kadar SPK'dan hiçbir şekilde izin alınamadı. 2000 yılında bir aylık bir süre verdiler ve 21 gün gibi kısa bir sürede 34 bin kişi Yimpaş'a ortak oldu, 600 milyon marklık ortaklık gerçekleşti. Türkiye'nin en dinamik şirketlerinden oldu. 2001 yılında bütün şirketlerde olduğu gibi nakit darlığı oldu. Bundan dolayı da bazı sıkıntılar oldu ama bu da bizden kaynaklanmıyor. 2001 yılındaki ekonomik krizde bazı ortaklar parasını almak istedi. Fakat hukuken anonim şirketler parasını geri veremiyor. Biz ise 3 tane halka açık şirketimizle 1 şirketin hissesini diğeri alarak ortakları rahatlatıyorduk. Ama SPK haksız yere bir dava açtı ki onu da kaybetti. 'Bu bir borsacılıktır onu da yapmayın' diye o zaman ortakları rahatlatamadık. Hiçbir mahsuru olmayan bir yolu da keyfi bir şekilde kapattılar" diye konuştu.

6-7 yıldır, aleyhte yapılan propaganda ve yayınlara rağmen Yimpaş'ın dimdik ayakta olduğunu savunan Uyar, "Yimpaş'ın ortakları da dayanışma içerisindedir. Yurt dışında 4 avukat 150-200 insanımızı kandırmış, Yimpaş hakkında dava açıyorlar ve onlardan para alıyorlar. Biz bunları biliyoruz. Türkiye'deki bazı kişiler de Almanya'daki yalanları asılmış gibi göstermeye çalışıyor. Türkiye'yi 4 gündür meşgul ediyorlar. Yimpaş ve şahsımız olarak biz milletimize hizmet dışında bir şey yapmamışızdır. Hakkımızda da tutuklama kararı diye bir şey yoktur. Çıkan haberlerin tamamı yalandır. Yimpaş'ın ne dolandırıcılığı var, ne bir ortağı kandırması var, ne de bu şirketin mal varlığı sıfırdır. Yimpaş'ın 1982 yılından 2000 bin yılına ortaklardan aldığı para 800 milyon marktır. Bugün Yimpaş'ın mal varlığı 1 milyon 200 bindir. 2000 bin yılına kadar, devlete 296 trilyon vergi vermiştir. Ortaklara verdiği ticari kar 196 milyon marktır. Bugün 196 gayrimenkulu, 40 mağazası, 17 fabrikası, 7 oteli, 3 hastanesi vardır. Yimpaş'ın bugünkü değeri Türkiye'deki çok sayıdaki şirketin önündedir. Böyle bir şirketi karalamak değil takdir etmek lazım. Ceza değil ödül vermek lazımdır. 2007 yılı Yimpaşın yeniden atılım ve hamle yılı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Her zaman Yozgat'ta olduklarına ve şirket merkezinin de Yozgat'ta bulunduğuna dikkat çeken Uyar, şöyle devam etti:

"Biz her zaman Yozgat'tayız. Şirketimizin merkezi 1982 yılından beri Yozgat'tadır. Bundan sonra da Yozgat'ta olacak. Yimpaş, halk şirketidir; halkın imkanlarını, küçük sermayeleri biraraya getirerek fabrikalar kurması ve geri kalmış yöreleri kalkındırmasıdır. Onun için de şirketlerin merkezini hep İstanbul'a yığmaması, Anadolu'nun kentlerine de gelmesi gerekir. Yipmaş'ın Rusya dahil 14 ülkede şirketi bulunmaktadır. Ama genel merkezi Yozgat'tadır. Bugün Yimpaş, Türkiye'nin değil dünyanın bir markasıdır. Genel merkezimiz Yozgat'tadır. Biz de Yozgat'tayız, Yozgat'ta ortaya çıkmıyoruz. Her zaman burada yaşıyoruz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title