Haberler

Yeşilay Gebze Şube Başkan Yardımcısı Başkonuş: -"ramazanı Alkolsüz Geçiriyorsak, Bir Ömür de Alkolsüz Olabilir"

Yeşilay Gebze Şube Başkan Yardımcısı Bilal Başkonuş, "Ramazanı Alkolsüz Geçiriyorsak, Bir Ömür de Alkolsüz Olabilir" Dedi.

Yeşilay Gebze Şube Başkan Yardımcısı Bilal Başkonuş, ''Ramazanı alkolsüz geçiriyorsak, bir ömür de alkolsüz olabilir'' dedi.

Başkonuş, yaptığı yazılı açıklamada, ramazan ayı boyunca alkol kullanmayan bir kişinin bundan sonrada alkole ihtiyacı olmayacağını bildirdi.

Alkolün masum bir içki olmadığını, tıbben ispatlanmış birçok zararı olduğunu bildiren Başkonuş, şunları kaydetti:

''Alkol, kalp ve cilt damarlarını genişletir. Kalbin çalışma hızını artırır, kan dolaşım düzenini bozar, damarların sertleşmesine,tansiyonun artmasına, felç ve ani ölümlere neden olur.

Ayrıca, karaciğer yağlanmasına, siroz hastalığına, böbrek bozukluğuna, mide hastalıklarına yol açar. Hafızayı zaafa uğratır, kıskançlıklar ve unutkanlıklar meydana getirir.

Bu nedenle, sağlık açısından alkolün kötülüklerinden korunmak gerekir. Ramazanı alkolsüz geçiriyorsak, bir ömür de alkolsüz olabilir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title