Haberler

Tokat'ta "Çanakkale Ruhu" Konferansı

Tokat’ta, “Çanakkale Ruhu” konferansına katılanlar duygu dolu anlar yaşadı.

Tokat'ta, "Çanakkale Ruhu" konferansına katılanlar duygu dolu anlar yaşadı.

Tokat Belediyesi tarafından organize edilen Çanakkale Ruhu Konferansı için Tokat'a gelen genç yazar Ozan Bodur, GOÜ Konferans Salonu'nda öğrencilerle buluştu. Araştırmacı Tarihçi Ozan Bodur, Çanakkale cephesinde ortaya konan insan üstü mücadeleyi ve Çanakkale kahramanlarını anlatırken bazı dinleyicilerin göz yaşlarına hakim olamadı. Çanakkale hakkında anlatılmayan ve yazılmayan birçok husus olduğuna değinen Bodur, " 'Şahadet ve Şühedaya dair' ne kadar çok şey anlatsak da bitmiyor. Çanakkale, dünya tarihinin şahitlik ettiği en çetin savaşlardan biri ve bizim ruhumuzu besleyen önemli bir mücadeledir. İsrail'e giden yolun başlangıcı Çanakkale'dir. Bu nedenle kitaba 'Operasyon 1915 Çanakkale' adını verdik" dedi.

Konferans sonunda dinleyicilerin sorularını da cevaplayan Bodur, okuyucuları için 'Operasyon 1915 Çanakkale' isimli kitabını da imzaladı. Tokat Belediye Başkan Vekilleri Altan Çelik ve Abdullah Karataş ile Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Yücel Demirdöven'in de katıldığı konferansta, Bodur'a yöresel ürünlerin yer aldığı hediyeler takdim edildi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tokat Belediyesi Çanakkale Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title