Haberler

Tarım Destekleri Anlatıldı

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumu desteklemeleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumu desteklemeleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Pazarlar İlçesinde Belediye Çay Bahçesinde Kütahya İl Koordinatörlüğü tarafından Kırsal Kalkınma Programının ve kurum tarafından destek verilen hibe alanlarının tanıtıldığı bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Destekleme çalışmaları kapsamında Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumu Kütahya İl Koordinatörlüğünden İletişim Uzmanı Hüseyin Avcı tarafından çiftçiler ve muhtarlara kırsal kalkınma kurumunun hibe ve destekleri anlatıldı.

Hüseyin Avcı yaptığı konuşmada, "En az 5 bin Avro, en çok 3 milyon avro arasında hibe desteği yapıyoruz. Hayvancılıkta yüzde 60 ile yüzde 70 arasında inşaat ve makine ekipman hibe desteği veriyoruz ve bu ekipmanlar vergiden muaf sayılıyor.Tıbbi aromatik bitkiler 5 yıl üretilirse traktör hariç yüzde 65 ekipman hibe desteği veriyoruz. Arıcılıkta ise en az 30 kovan, en fazla 500 kovana makine ve ekipman için yüzde 65 hibe desteği sağlanıyor.5 bin Avro'dan 3 milyon Avro'ya kadar olan yatırımlara yüzde 50 ile yüzde 70 arası hibe(karşılıksız para) verilmektedir. Ayrıca Danışmanlık ve projeler hibe desteği tarafından karşılanıyor" dedi.

İletişim Uzmanı Hüseyin Avcı açıklamalarının ardından katılımcıların sorularını cevaplandırılmasıyla toplantı sona erdi.(MB-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title