Haberler

Suluova'da "Sağlıklı Yaşam" Yürüyüşü Düzenlendi

Amasya ve Suluova Toplum Sağlığı Merkezi Sağlık Grup Başkanlığınca "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam" projesi kapsamında "Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Amasya ve Suluova Toplum Sağlığı Merkezi Sağlık Grup Başkanlığınca "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam" projesi kapsamında "Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

İlçe merkezindeki öğretmenevi önünde başlayan ve Yeni Mahalle Salı Pazarı bölgesi arasındaki 3 kilometrelik parkurda gerçekleştirilen etkinliğe katılan Kaymakam Hayatı Taşdan, sağlıklı bir hayat için düzenli yürümenin çok faydalı ve önemli olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığının hareketli yaşam kapsamında ülke genelinde düzenlediği proje çerçevesinde ilçe halkı ve öğrencilerle farkındalık ve bilinç oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Taşdan, "Niyetimiz yürüyüş yaparak, hareket ederek ve doğru beslenerek sağlıklı bir yaşam ortamı oluşturmak. Neticede bu durum hepimizin hayat kalitesini ve toplumsal olarak da insan kalitemizi arttıran bir konudur. Aslında herkes bunun farkında ama biraz organize olmak, biraz teşvik etmek ve bu aktivitelerin yapılacağı ortamlar hazırlamak lazım. Dolayısıyla farkındalık ve bilinç oluşturma adına çok gerekli ve faydalı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Amasya Halk Sağlığı Müdürü Öner Nergiz ise basit tedbirlerle obeziteden korunulabileceğini kaydederek, "Örneğin ailece hareketli yaşam tarzı belirleyerek, sağlıklı beslenerek, egzersiz yaparak, bol su içerek, yemek porsiyonumuzu azaltarak, otobüs yerine yürüyerek ve asansör yerine merdiven tercih ederek obeziteden korunabiliriz" dedi.

Yürüyüş sonunda Amasya Diyabetli Yaşam Derneğince kurayla belirlenen iki kişiye bisiklet hediye edildi.

Meyve ve çeşitli hediyelerin verildiği yürüyüşe, Emniyet Müdürü Murat Oflaz, Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Davu, Suluova Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Halis Demirci, Amasya Diyabetli Yaşam Derneği Başkanı Dursun Karaca, Suluova Toplum Sağlık Merkezi Sorumlu Hekimi Mehmet Somuncu, Muhtarlar Dernek Başkanı Metin Sarı, Akdağlılar Dernek Başkanı Yılmaz Keten, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. - Amasya

Kaynak: AA / Yerel

Suluova Amasya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title