Haberler

Şırnak'ta Dedaş Bünyesinde Çalışan Taşeron İşçiler İş Bıraktı

Şırnak'ta Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) bünyesinde taşeron işçi olarak çalışan 30 kişi, haksızlığa uğradıkları iddiasıyla elektirik arıza servisi binası önüne iş araç ve gereçlerini bırakarak, iş bırakma eylemine başladı.

Şırnak'ta Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) bünyesinde taşeron işçi olarak çalışan 30 kişi, haksızlığa uğradıkları iddiasıyla elektirik arıza servisi binası önüne iş araç ve gereçlerini bırakarak, iş bırakma eylemine başladı.

Merkez Gündoğdu Mahallesi'nde bulunan elektrik arıza servisi binası önünde toplanarak pense ve kontrol kalemlerini yere bırakan 30 işçi, haksızlığa uğradıklarını belirterek iş bırakma eylemi başlattıklarını duyurdu. Binaya 'Taşeron işçileri köle değildir' ve 'Bu iş yerinde grev var' yazılı pankartlar asıldı. İşçiler talepleri yerine gelinceye kadar eyleme devam edeceklerini ifade etti. Eylem başlatan işçiler adına konuşan Nevzat Uysal, evden çıkınca aileleriyle vedalaştıklarını belirterek, "1 Temmuz 2013 tarihi itibari ile özelleşen DEDAŞ, özel bir holding bünyesine girmiştir. Bizler Kılıçbey GAP Elektrik bünyesinde çalışan arıza onarım bakım elemanlarıyız. Özelleşme sürecinden bu yana yapılan adaletsizlikler, haksızlıklar ve zulüm karşısında tek yürek olmaya karar verdik. Bizler işçiyiz ve her gün ölüme biraz daha yakınız. Sabahları evlerimizden çıktığımızda çocuklarımızla, eşimizle vedalaşarak çıkıyoruz. Özelleşme sonrası maaşlarımızda kesintiler yapıldı. Sosyal ve sendikal haklarımız ellerimizden alındı. Aile ve çocuk ücretlerini de kestiler. Bu haklarımız geri verilinceye kadar eylemimiz devam edecektir" dedi. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title