Haberler

"Şehir Merkezi Binalarla Doldurulmuş, 1 Metrekare Bile Boş Alan Kalmamıştır"

AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, rant kaygısı yüzünden şehir merkezinin binalarla doldurulduğunu, 1 metrekare bile boş alan kalmadığını kaydetti.

AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, rant kaygısı yüzünden şehir merkezinin binalarla doldurulduğunu, 1 metrekare bile boş alan kalmadığını kaydetti.

Zeybekci, gazetecilere yaptığı açıklamada, Denizli'deki otopark sorununun çözümü için belediye başkanlığı yaptığı 7 yıllık süreçte yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirtti.

Otopark alanı oluşturulması adına Denizli Belediyesinin pek çok çalışma yaptığını aktaran Zeybekci, şöyle konuştu:

"Maalesef şehir merkezimiz, zamanında planlanırken ne yeşil alanlar, ne çocuklar için oyun parkı alanları, ne de otopark alanları düşünülmüş. Ne acıdır ki rant kaygısı yüzünden şehir merkezi binalarla doldurulmuş, 1 metrekare bile boş alan kalmamıştır. Hal böyle olunca göreve geldiğimizde şehir merkezindeki boş alanların otopark ve park yapılabilecek uygun olanlarını tek tek inceledik ve bu alanlar için Meclisten plan değişikliği kararı aldık. Bunları yaparken de maalesef plana iptal davaları açıldı, bu alanlar eski hallerine dönmek durumunda kaldı."

Katlı otopark yapılacak alanların sınırlı olduğunu, çok hisseli otopark alanlarının kamulaştırma çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini dile getiren Zeybekci, otopark alanlarının kamulaştırılması için yaklaşık 2 milyon harcandığını kaydetti.

- DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title