Haberler

Şarkışla'da İshal Vakaları

Sivas'ın Şarkışla İlçesinde 17 Kişi, Karın Ağrısı, Mide Bulantısı ve İshal Şikayetiyle Hastaneye Başvurdu

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde 17 kişi, karın ağrısı, mide bulantısı ve ishal şikayetiyle hastaneye başvurdu.

Şarkışla Devlet Hastanesi yetkilileri, ishal ve benzeri şikayetlerle gelen hastalara serum tedavisi uygulandığını, ardından da gerekli ilaçlarının verildiğini ifade etti.

Hastanenin acil servisine dün çeşitli şikayetlerle 250'ye yakın kişinin başvurduğunu kaydeden yetkililer, bu kişilerden 17'sinin ishal ve benzeri şikayetlerinin bulunduğunu, tedavilerinin ardından taburcu edildiklerini ifade etti.

İshal vakalarında içme suyunun etkili olup olmadığının da araştırıldığı bildirildi. Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin ise ishal vakaları ile ilgili olarak, 'Sularımız normal, rutin olarak suyun tahlilini yaptırıyoruz. Gerekirse yine yaptırırız' dedi.

Son yapılan tahlillerin sonuçları gelinceye kadar vatandaşlardan suyu dikkatli kullanmalarını isteyen Gültekin, ilk müdahale olarak suyu klorlayacaklarını ifade etti.

Son günlerdeki ishal ve benzeri rahatsızlıkların büyük bir bölümünün bayram süresince düzensiz bir şekilde yenilen yemeklerden kaynaklandığını belirten yetkililer, ayrıca içme suyunun temizliğinin, meyve ve sebzelerin yıkanmadan yenilmesinin ve sıcak havanın da bu tür rahatsızlıklara neden olduğunu kaydetti.

(KE-AHM-ÜNS) - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title