Haberler

Roma Dönemine Ait Mezar Taşı Koruma Altına Alındı

Muğla'nın Milas ilçesinde bir arazide atıl durumdaki Roma dönemine ait mezar steli korumaya alındı.

Muğla'nın Milas ilçesinde bir arazide atıl durumdaki Roma dönemine ait mezar steli korumaya alındı.

Milas'ın Gümüşlük Mahallesi'ndeki bir arazide yıllardır atıl durumda bulunan ve Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen, bir aileyi tasvir eden mezar steli Milas Müze Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.

Çaltılık Mevkii, Hıdırlık Tepesi bölgesinde sit alanlarının incelenmesi amacıyla araştırma başlatan Milas Arkeoloji Müzesi ekipleri, yaptıkları taramada, bugüne kadar hiç fark edilmemiş mezar steli (mezar taşı) buldu. Özel tekniklerle taşınan mezar steli, Müze Müdürlüğü bahçesine getirilerek koruma altına alındı. Arkeologların mezar steli üzerinde yaptığı araştırmada, kalıntının Roma dönemine ait olduğu, bir aile mezarını tasvir ettiği belirlendi. Stelde, 3 yetişkin insan ve bir çocuk tasviri açık biçimde görülüyor. Yetişkin insan figürlerinin baş kısmı zarar görmüş olsa da, çocuk figürü netlik taşıyor.

Milas Müze Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından, tarihsel varlıkların Kültür ve Turizm Bakanlığı envanterine kaydedilmesi amacıyla hazırlanan dijital verilerin, Muğla Koruma Kurulu'na gönderilmesi sonucu, stelin bulunduğu bölgenin sit alanı potansiyelinin değişebilme ihtimali bulunuyor. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gümüşlük Muğla Milas Roma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title