Haberler

Muş'ta "Turizm Haftası" Kutlandı

Muş Kültür Merkezi'nde, "Turizm Haftası" düzenlen törenle kutlandı.

Muş Kültür Merkezi'nde, "Turizm Haftası" düzenlen törenle kutlandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen programda, turizm, turizmin bölgesel ve ulusal ekonomiye katkısı ile Muş'un turizm potansiyeli konuları içeren slayt gösterisi sunuldu.

Açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, turizm sektörünün, dinamik yapısıyla, ülkelerin gelişmesinde, kalkınmasında, itici bir güç olduğunu söyledi.

Günümüzde kültürel ilişkilerin ön plana çıktığı belirten Çetin, şöyle konuştu:

"Turizmi, farklı kültürlerin, farklı topraklarda bir araya gelmesini sağlayan bir etkinlik alanı olarak görebiliriz. Turizm gelirlerinden daha fazla pay alabilmek için tüm ülkelerin içinde bulunduğu yarışmanın, ülkeleri turizmi daha çekici kılacak yeni arayışlara yönelttiği çok açık. Türkiye tarihi ve kültürel birikimi, dört mevsimin yaşandığı coğrafi yapısı, farklı doğal güzellikleri, sıcak, misafirperver insanlarıyla büyük bir turizm potansiyeline sahip."

Turizmin ülkelerin döviz girdisini artırıcı ve istihdam sağlayıcı özelliğiyle, milli ekonomiye katkıda bulunan, uluslararası kültürel ve toplumsal iletişimi sağlayan bir sektör olduğunu ifade eden Çetin, bu çerçevede Turizm Haftası'nın, insanların bilinçli olması için kutlandığını bildirdi.

Çetin, "Hiç şüphesiz ki tanıtımsız bir turizm anlayışı düşünülemez. Sahip olduğumuz tarihi ve kültürel potansiyelimizin gerek ulusal gerekse uluslararası hedef kitleye ulaştırılması, etkin bir tanıtımdan geçmektedir" dedi.

Yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerin verildiği programda, gösteriler sunuldu. Ev hanımlarının yaptığı yöresel yemeklerin ikram edildiği programda, sergi de açıldı.

Programa, Vali Yardımcısı Fatih Demir, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Hamdi Bayar, kurum amirleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. - MUŞ

Kaynak: AA / Yerel

Hayrettin Çetin Turizm Haftası Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title