Haberler

Muhtarlardan Milli Eğitime Tepki

Güncelleme:

Batman'da gündem oluşturan torpilli idareci atamaları iddiaları ile ilgili Muhtarlar Derneğinden açıklama yapıldı.

Batman'daki mahalle muhtarları, milli eğitimdeki idareci ve okul müdürlerindeki atamalara tepki gösterdi.

"Yapılan bu ayrışma antidemokratiktir diyen muhtarlar, çocuklarının emanet edildiği kurumların ehil kişilerce yönetilmesi gerektiğini belirtti.

Muhtarlar adına açıklama yapan Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Masum Padir "Adaletten ve vicdanlardan uzak kesimlerin, idarecilik geçmişine gerek başarılarını gerekse halkın takdirini sığdırmış idarecilere biçmiş olduğu bu harekete, muhtarlar olarak mahalle sakinlerimiz adına vicdanlarımızın rıza gösteremeyeceğinin bilinmesini istemekte; idarecilikteki yetkinliğini kişiliğiyle de perçinlemiş okul müdürlerimizin söz konusu görevlerine yeniden getirilmelerini talep etmekteyiz.
Yapılan bu duruma, adına her ne verirseniz verin; kıyım, adaletsizlik, haksızlık…

Terimlerin verdiğiyse hakir kıldıran, durumumuzu izahta bunları anmayacağız. Nitekim terimlerin anlamını yapılanların akıbeti şekillendirir.

Kendilerine 100 üzerinden 100 ve 99 gibi puanları veren idare heyeti, 75 puan altında bırakılan müdürlerimizden daha yetenekli olduklarını düşünmekle onların emeklerine saygısızlık etmiş olmazlar mı?

Halkın oyu ile seçilmişlerin de bu tutumda halka rağmen saf tutmaları işin manidar olmayan kısmı…

Bu durum eğitim ve öğretimde yeniden ıslahı gerektirir ki bunun olmaması maalesef ilimizde geçmiş yıllara oranla başarı çıtasının git gide düşeceğini gösterecektir.

Umarız ki bu konuda adaletin adilliğe susamışlığının giderilmesi için yetkili kişilerin elini taşın altına koyması fazla zaman almaz" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title