Haberler

Müftülükten Kutlu Doğum Konferansı

Güncelleme:

Diyarbakır Ergani'de gerçekleştirilen "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" temalı konferansa Erganililer büyük ilgi gösterdi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in doğum yıldönümü nedeniyle Ergani İlçe Müftülüğünce gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ergani Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" temalı konferansa Erganililer büyük ilgi gösterdi. Konferansa konuşmacı olarak İl Müftüsü Burhan İşleyen konuşmacı olarak katıldı.

Özellikle kadınların yoğun katılım gösterdiği programda okunan Kur'an ziyafeti katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Programın açış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Abdulrakip Arslan, "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" temalı kısa bir konuşma yaptı. Daha sonra söz alan Diyarbakır Müftüsü Burhan İşliyen yaptığı konuşmada; "İslam ümmeti olarak etrafımızda Müslümanların bulunmuş olduğu bütün toprak parçalarında, kan gözyaşı, ızdırap, ölüm ve acıdan başka neredeyse başka bir şey göremez hale geldik. Öyle bir hale geldik ki, insanlar evlerinde satırlarla başka Müslümanları Allah'ü Ekber diyerek katledenler izler oldu. Öyle bir hale geldik ki, ölen de öldüren de Allah'ü Ekber diyerek öldürmeye, birbirleriniz haz alarak öldürmeye başlamışlardır. Müslüman'ın ölümü, okyanus kenarına vuran balinanın ölümünden daha az konuşulur hale geldi. Bir hayvanın dünya medyasındaki işgal ettiği yer, Müslüman'ın yüz binlercesinin ölümünden daha fazla hale gelmiştir" diye konuştu.

Konuşmaların adından program okunan ilahi ve kasidelerle son buldu.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title