Haberler

Moldova Cumhuriyeti Heyeti'nden Vali Muammer Türker'e Ziyaret

Moldova Dışişleri ve Avrupa Entegrasyonu Bakanlığı Genel Sekreteri Anatol Vangheli ve Moldova Ankara Büyükelçisi Igor Bolboceanu, Antalya Valisi Muammer Türker’i ziyaret etti.

Moldova Dışişleri ve Avrupa Entegrasyonu Bakanlığı Genel Sekreteri Anatol Vangheli ve Moldova Ankara Büyükelçisi Igor Bolboceanu, Antalya Valisi Muammer Türker'i ziyaret etti.

Moldova Antalya Fahri Konsolosluğu açılışı için kente gelen Moldova Dışişleri ve Avrupa Entegrasyonu Bakanlığı Genel Sekreteri Anatol Vangheli ve Moldova Ankara Büyükelçisi Igor Bolboceanu, Vali Muammer Türker'i ziyaret etti. Moldova Antalya Fahri Konsolosluğu açılışı için kente geldiklerini belirten Genel Sekreter Anatol Vangheli, Vali Türker'i açılışa davet ederek, Antalya'yı Moldova'da bir şehirle kardeş şehir yapmayı planladıklarını ve EXPO 2016 Antalya'ya katılmayı düşündüklerini söyledi. Türkiye ve Moldova arasındaki vizenin kaldırılmasının turizme büyük katkı sağladığını ve bu sayede Türkiye'ye gelen Moldovalı turist sayısında artış olduğunu söyleyen Genel Sekreter Anatol Vangheli, imzalanan serbest ticaret antlaşmasının parlamentolar tarafından da onaylandığı takdirde ekonomik ilişkilerinde çok gelişeceğinin altını çizdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Muammer Türker, Genel Sekreter Anatol Vangheli ve Büyükelçi Igor Bolboceanu'ya Antalya hakkında bilgiler vererek, iki ülke arasındaki potansiyelin başta turizm sektörü olmak üzere nasıl geliştirileceği konusunda değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'ye gelen Moldovalı turistlerin yüzde kırkının Antalya'ya geldiğini belirten Vali Türker, burada açılacak fahri konsolosluğun ihtiyaç arz ettiğini ve iki ülke arasındaki ilişkileri geliştireceğine inandığını kaydetti.

Ziyaretin sonunda Genel Sekreteri Anatol Vangheli ve Büyükelçi Igor Bolboceanu Valilik Şeref Defterini imzaladılar. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muammer Türker Antalya Moldova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title