Haberler

Mersin'de Yerel Yönetimler

Mersin'in Alt Birim Akdeniz Belediyesi, 3 Yıl Önce Başlattığı "Ücretsiz Süt Dağıtımı" Projesini Aksatmadan Sürdürüyor. Sosyal Belediyecilik Kapsamında Çalışmalarının Aralıksız Sürdüğünü Belirten Belediye Başkanı Kenan Yücesoy, "Ücretsiz Süt Dağıtımı" Projesinde Amaçlarının, Bedenen ve Fikren Sağlıklı Bir Nesil Yetişmesine Katkı Sunmak Olduğunu Söyledi.

Mersin'in alt birim Akdeniz Belediyesi, 3 yıl önce başlattığı "Ücretsiz Süt Dağıtımı" projesini aksatmadan sürdürüyor. Sosyal belediyecilik kapsamında çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirten Belediye Başkanı Kenan Yücesoy, "Ücretsiz Süt Dağıtımı" projesinde amaçlarının, bedenen ve fikren sağlıklı bir nesil yetişmesine katkı sunmak olduğunu söyledi.

Türkiye'de bir ilk olan projede her geçen yıl daha fazla çocuğa ulaşmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Yücesoy, "Akdeniz Belediye Başkanlığı görevine aday olduğumda vatandaşlarıma verdiğim en önemli sözlerden biri olan 'Ücretsiz Süt Dağıtımı' projesinde, sponsor desteği olmadan 2 yılda 550 bin paket ücretsiz süt dağıttık. Bu yarı yıl sonunda yaklaşık 225 bin paket süt daha dağıtmış olacağız" dedi.

Projenin fikir babası ve bilimsel temellerini oluşturan kişinin Prof. Dr. Esat Yılgör olduğunu vurgulayan Yücesoy, "Bu projenin ilk yılında 8 okulda bin 288 öğrenciye, okullar açık olduğu sürece her gün aralıksız süt dağıtırken, bu sayıyı ikinci yılda 2 kat artırarak 2 bin 650'ye çıkardık. 2006-2007 yılı eğitim-öğretim sezonunda bu rakamı 13 okulda 3 bin 500 öğrenciye günlük 200 mililitre ücretsiz süt dağıtmak üzere artırdık. Ücretsiz olarak dağıtılan sütlerle her bir öğrenci günde 200 mililitre olmak üzere haftada 1 litre süt içmektedir. Bugün Türkiye'de bazı belediyelerin örnek alarak uyguladığı projenin kapsamını her yıl ortalama 2 kat artırarak bir disiplin içinde titizlikle sürdürüyoruz" diye konuştu.

(ÖT-MT-Y)

04.01.2007 17:14 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title