Haberler

Meriç Nehri'ndeki Taşkınları Önleme Çalışmaları

Meriç Nehri Yatağının Islahı Projesi kapsamında yapılacak baypas kanalı için kamulaştırma çalışmalarına başlanacağı bildirildi.

Meriç Nehri Yatağının Islahı Projesi kapsamında yapılacak baypas kanalı için kamulaştırma çalışmalarına başlanacağı bildirildi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, taşkını önlemek için yapılacak kanal projesiyle Edirne'nin artık taşkınlarla anılmayacağını söyledi.

İstimlak çalışmalarının tamamlanmasının ardından baypas kanalının yapımına ivedilikle başlanacağını belirten Vali Şahin, şöyle konuştu:

"Son taşkın hadisesi herkesi göreve getirdi, son derece memnunum. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veyse Eroğlu, devlet ciddiyetiyle sağ olsun verdiği sözü yerine getirdi. Meriç Nehri'ni baypas edecek projeyi imzaladı. DSİ imkanları ve yerel imkanlar da katılarak çalışmalar yapılacak. İstimlak başlıyor. 7 bin 23 metre uzunluğundaki baypas kanalı Meriç'te rahatlama sağlayacak. 734 metreküp/saniye suyu baypas ederek 7 kilometre sonrasında nehre dökülmesini sağlayacak."

Kanal sayesinde, Meriç Nehri suyunun, taştığında Arda ve Tunca nehirleri ile birleşerek geri tepmesinin önüne geçileceği bildirildi.

Kaynak: AA / Yerel

Dursun Ali Şahin Meriç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title