Haberler

Marka Belediyeciliğin En Güzel Örneklerini Veriyoruz"

Kocasinan Belediyesi, dolu dizgin hiç durmadan çalışmalarına devam ediyor.

Kocasinan Belediyesi, dolu dizgin hiç durmadan çalışmalarına devam ediyor. Her gün Kocasinan'ın bir başka köşesinde farklı, ilk ve yeni bir hizmetin kurdelesini kesiyor.

Kocasinan Belediyesi tarafından mahalle kültürünü, komşuluk ilişkilerini, dayanışmayı, paylaşmayı yaygınlaştırmak amacıyla yapılan semt konaklarından Beyazşehir Semt Konağı da coşkulu bir törenle hizmete açıldı. Törene Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, İlçe Başkanı Muammer Kılıç ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Kayserililerin verdiği destekle 4 dönem belediye başkanlığı yaptığını hatırlatan Mehmet Özhaseki, "Başlarken sizlere ne söz vermişsek bu sözümüzün üzerine devam ediyoruz. 94 öncesinde Kayserili hemşerilerimizin huzuruna çıktığımızda; biz hizmet belediyeciliği yapacağız, ideolojik davranmayacağız, bana oy verdi-vermedi demeyeceğiz, dinine mezhebine, partisine bakmayacağız, çalışacağız, gayret edeceğiz, mazeret üretmeyeceğiz diye söz vermiştik. Geriye doğru baktığım zaman bu söylediğim sözlerin hepsini yerine getirdik. Sonra uyumlu olacağız biz kimseyle kavga etmeyeceğiz. Kavga edeceğimiz insanlar varsa kötüler olacak, onu da sizin namınıza yapacağız sözü vermiştik. Muhabbetle, aile içindeki tartışmalar bile yaşanmaksızın hizmet amaçlı hizmet odaklı bir gayretimiz oldu. Yolsuzluklara, arsızlıklara da son verdik, torbanın ağzını sıktık, içinde ne varsa sermayemiz oldu, onunla da hizmet ettik" dedi.

'Sizin istekleriniz olacak arkadaşlarımız da çözecekler bu kadar basit' diyen Özhaseki," Havuz isteyeceksiniz yapacaklar, o bitecek başka bir şey isteyeceksiniz onu da yapacaklar, amaç bu zaten. Sonra devasa, hiçbir belediyenin altından kalkamayacağı büyük projeler yapıldı. Bakın buradan raylı sistem geçti. Kayseri büyüklüğünde bir şehirde 35-40 km raylı sistem yok. En modern statlar yapıldı, Yamula Barajı yapıldı, Erciyes'te kocaman devasa kayak merkezleri yapıldı, orası bir bacasız sanayi, orada binlerce işçi çalışacak, ekmek parası kazanacak. Abdullah Gül Üniversitesi gibi üniversiteler kurduk. Beledilerde müthiş çalışmalar oldu. Türkiye'de seçimler her zaman önemli olmuştur. Seçimlerde biri iş başına gelir, bakarsınız rezil eder, bir başkası gelir ayağa kaldırır. 40-50 mahallesi gecekondu olan Kayseri'den bugünlere geldik, parmakla gösterilen bir şehiriz, marka şehir diyorlar. Onca güzel işi nasıl yaptınız diyorlar, parasız pulsuz bunları nasıl yaptınız diye sormaya geliyorlar. Ahmet Başkan'a da yaptığı bu güzel çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Taner Yıldız da 'Kocasinan'ı daha çok güzelleştirecek, daha rahat yaşanabilir hale getirecek çok hayırlı hizmetler yapan Kocasinan Belediye Başkanımız şahsında bütün belediye çalışanlarını ve emeği geçenleri kutluyor ve tebrik ediyorum' diyerek başladığı konuşmasında "Şehirler büyüdükçe; beldelerimizden, ilçelerimizden, kasabalarımızdan, köylerimizden şehir merkez nüfusunu artıran eğilimler geldikçe şehirdeki yaşam kalitesini mutlaka artırmamız gerekiyor. Nüfusu 20 bin civarında olan, bugün bir çok ilçeden daha büyük Beyazşehir'in mutlaka hizmeti yerinde alması gerekiyor. Kocasinan Belediye Başkanımızın yaptığı ve başlattığı bu hizmet serisinin diğer bütün semtlerde de çok ciddi karşılık bulduğunu gördüm. Hizmet ağı devam edecek, hizmetler devam edecek" şeklinde yapılan hizmetleri övdü.

Sosyal bir varlık olan insanın çevresinde de sosyal mekanlar oluşturmanın zorunluluk olduğunun altını çizen Başkan Çelik," Bu proje hazırlanırken başlangıçtaki çıktığımız yolda insan sosyal bir varlık, sosyal bir merkez olsun istiyorduk. Ahmet Başkanımın açtığı daha önceki mahalle konaklarına da baktığımızda bu ihtiyacın ne kadar gerekli bir yatırım olduğunu sizlerden gelen taleple anlamış olduk. Bundan sonra da inanıyorum ki Ahmet Başkanım ihtiyaç hissedilen mahallelerde, imar ve mülkiyet problemi olmayan mahallelerde yavaş yavaş bu işi yaygınlaştıracak. Buralarda çok farklı eğitimler, seminer ve konferanslar verilebilecek. Kocasinan Belediyemiz, Kaymek buralarda sizler için hizmet vermeye devam edecek. Beyazşehir'e de içinde yüzme havuzu olan büyük bir spor kompleksi yapacağız" müjdesiyle sözlerini bitirdi.

Yeşil Mahalle ve Ziya Gökalp'ten sonra 3. semt konağını hizmete sunduklarının altını çizen Başkan Ahmet Çolakbayrakdar," Vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep doğrultusunda bu çok amaçlı konaklarımızı diğer mahallerimizde de yaygınlaştıracağız. Semt konakları vatandaşlarımızın hem sosyal hem de kültürel hayatına büyük bir canlılık katıyor, gündelik yaşantılarının vazgeçilmez bir parçası haline geliyor. İnsanlar arasındaki kaynaşma, dayanışma, komşuluk ilişkileri, birlik ve beraberlik gibi en çok ihtiyaç duyduğumuz hasretlerin bu tür ortak yaşam alanları sayesinde daha iyi tesis edildiğini görüyoruz. Semt konaklarımızın muhtarlarımız, okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve cami imamlarımız gibi mahallenin sevdiği, saydığı kişiler vasıtasıyla daha etkin kullanılacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Bu ve benzeri projelerle tüm mahallerimizi cazibe merkezi haline getirmeyi amaçladıklarının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar,"Özellikle bu merkezleri insanlarımızın eğitim ve öğretime olan katkılarından dolayı çok önemsiyorum. Buralarda kişisel gelişim, aile içi eğitim seminerleri, geleneksel el sanatları üretimi gibi alanlarda özellikle hanımlarımızın eğitim göreceği teknik ve fiziki imkanlar sağlayacağız. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan korunması, topluma hizmet eder hale gelmesi, nitelik ve kaliteli vakit geçirmesi de ancak bu mekanların sayısının artmasıyla mümkün olacaktır. Bu mekanların daha verimli kullanılabilmesi için çeşitli kurumlar ile ortak projeler geliştiriyoruz. Milli ve manevi değerleriyle donatılmış bir gençlik için müftülük, milli eğitimle ve paydaş diğer kurumlarla ortak çalışmalar yürüteceğiz" şeklinde bilgiler aktardı.

Çalışmaları yürütürken hiçbir zaman etnik köken ve ideolojik belediyecilik yapmadıklarını ve yapmayacaklarına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar sözlerini şöyle noktaladı," Her defasında söylediğimiz gibi şehrimizde yaşayan bütün hemşerilerimizin daha kaliteli, nitelikli, verimli hizmet alması, özellikle ihtiyaç duydukları hizmet alması noktasında planlama ve uygulamaları hayata geçirmeye devam edeceğiz. Hem değer üretip hem de hizmet etmeye devam edeceğiz. Marka haline gelmiş belediyecilik modelini çağın gereklerine uygun bir biçimde yaşamayı ve yaşatmayı sürdüreceğiz."

Konuşmaların ardından Özhaseki, Çelik, Çolakbayrakdar, Özden, Kılıç ve Kocasinan Belediyesi açılışlarında gelenek haline gelen minikler birlikte açılış kurdelesini keserek sohbet salonunda vatandaşlarla akşam çayını yudumladılar. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kocasinan Belediyesi Mehmet Özhaseki Mustafa Çelik Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title