Haberler

Mardin'de Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Mardin'in Nusaybin İlçe Müftülüğü Tarafından Kutlu Doğum Haftası Dolayısıyla Kız Kur'an Kursları Arasında Bilgi Yarışması Düzenlendi.

Mardin'in Nusaybin İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla kız Kur'an kursları arasında bilgi yarışması düzenlendi.

Nusaybin Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen yarışma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Öğrencilerin okudukları Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra bir konuşma yapan Müftü Mehmet Tutum, son peygamber Hz. Muhammed'in doğum yıldönümü nedeniyle nisan ayının kutlu, mutlu ve nurlu bir ay olduğunu söyledi. Tayin edildiği vakit ilçede Kur'an kursu bulunmaması nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Tutum, "İlçedeki hayırsever vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda Zeynel Abidin ve İstasyon

adlı Kur'an kurslarını açtık. Şu anda her iki şubemizde 75'e yakın ev hanımı, ev kızı ve öğrencilerimiz eğitim görüyor" dedi. Nüfusu 100 bini aşan ilçede 2 şubenin yetersiz olduğunu dile getiren Müftü Tutum, "Gençlerimizin ve analarımızın daha iyi Kur'an-ı Kerim tilaveti öğrenmeleri ve dinlemeleri için vatandaşlarımızın desteğiyle kurslarımızı yaygınlaştıracağız" diye konuştu.

Zeynel Abidin ve İstasyon Kur'an kursları arasında yapılan yarışmada 'Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ahlak bilgisi' konularında yarışıldı. Yarışmayı Zeynel Abidin Kız Kur'an Kursu öğrencileri kazandı. Merkez Veli Camii ve Kur'an Kursu ilahi gruplarının seslendirdiği ilahilerden sonra katılımcılara Müftü Mehmet Tutum'un eşi Hülya Tutum tarafından çeşitli ödüller verildi.

(AA-EST-GS-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title