Haberler

Kütahya'da 'Kariyer' Günleri

Kütahya'da, Dumlupınar Üniversitesi, İş-Kur İl Müdürlüğü ve Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle 'Kütahya Kariyer Günleri' isimli etkinlik düzenlendi.

Kütahya'da, Dumlupınar Üniversitesi, İş-Kur İl Müdürlüğü ve Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle ' Kütahya Kariyer Günleri' isimli etkinlik düzenlendi.

Etkinlik açılışında Kütahya İş-Kur İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, "Öğrencilerle firma yetkililerini bir araya getirmek amacıyla bu etkinlik yapılmıştır." dedi. Daha sonra Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral ; "Dünya inanılmaz bir şekilde gelişiyor. Bu gelişmenin mimarı insanlardır. Bu nedenle kariyer günlerini çok önemsiyorum. Bu kariyer günlerinde elde edeceğimiz bir takım fikirlerin hayatımızda yer almasını arzu ediyorum. İnsan olmazsa hiçbir şey olmaz. Teknolojiyi yaratan insandır. Ayrıca bu zamana kadar da kadınlara fırsat vermedik bundan sonra öyle olmayacak. Ben Türkiye'nin geleceğinin kadınlar etkisiyle daha iyi organize olabileceğini düşünenlerdenim" dedi.

Helvacızade Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahir Büyükhelvacıgil de, "Ben altı yaşında dükkana gitmeye başladım. Okul hayatım boyunca okuldan sonra babamın yanına gidiyordum. Başka hiçbir şey yapmıyordum. Hatta arkadaşlarımı bile babamın seçtiğini fark ettim yine, ticaretle birlikte üniversite hayatı devam etti." dedi ve sözlerine şöyle devam etti; "Babam bir gün kardeşim 15 ben de 17 yaşında iken bizi notere götürdü ve bize yetki verdi. O yaşta imza yetkimiz olmuştu. Yaz tatillerinde, bir yandan gezip bir yandan da babamla çalışırdım. Küçük yaşlarda iken böyle işlerle ilgilenirseniz tecrübe sahibi olursunuz.Hayal etmezseniz, hayal kurmazsanız, hayallerinizi ideallerinizle birleştirmezseniz asla başarılı olamazsınız. Her giden yolda başarısızlık olabilir, bir yerde takılabilirsiniz ama asla o başarısızlığı kaybetmek olarak görmeyin, kazanç görün, kaldığınız yerden o eksiği tamamlayıp tekrar devam edebiliyor olmanız lazım. Hayal etmek son derece önemlidir. İlk başkan olduğumda dedim ki, bu kurumun 60 yıldır yapmadığı ne var? Neleri yapmak istiyoruz?. Konya sanayisi ile ilgili de şu bilgileri verdi. Türkiye'nin önemli sanayi merkezlerinden biridir. Şu anda 1427 ihracatçı firma ile 185 ülkeye ihracat yapıyoruz. Genelde Konya'ya sanayi şehrimiz diyoruz. Toplamda 10000 tane organize sanayi bölgesi var. Bunlardan en büyüğü benim de başkanlığını yaptığım, Konya Organize Sanayi Bölgesidir" diye konuştu.

Ayrıca Üniversite'de öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik kapsamında firmaların stantları açıldı. Öğrenciler yoğun katılımla bu stantları gezdi. Stantlarda, firmalar hakkında öğrencilere bilgiler verildi. Öğrenciler de firmalara öz geçmişlerini vererek iş başvurularında bulundu.

Konuşmaların ardından Rektör Yardımcı Yunus Erdoğan ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral konuşmacılara plaket takdim etti.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nafi Güral Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title