Haberler

DKHB Genel Sekreteri, Kurban Kazaları İçin Uyarıda Bulundu

Güncelleme:

Diyarbakır İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Kurtoğlu, kurban kesimi sırasında meydana gelen kazalar konusunda uyarılarda bulundu.

Kurtoğlu mesajında sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dikkat çekerek kurban kesimi sırasında meydana gelen kazalar konusunda uyarılarda bulundu.

DKHB Genel Sekreteri Kurtoğlu yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Kurtoğlu mesajında; "Öncelikle ülkemizin, milletimizin, sağlık çalışanlarımızın, tüm İslam âleminin ve özellikle bayramı hasta yataklarında karşılamak zorunda olan hastalarımızın ve onlara refakat eden yakınlarının bayramlarını en içten dileklerimle kutluyorum. Bu mübarek Kurban Bayramı vesilesiyle sağlık çalışanlarına yönelik şiddet başta olmak üzere her türlü şiddeti kınıyor ve son bulmasını diliyorum. Bunun yanı sıra her yıl Kurban Bayramı'nda vatandaşlarımızın ve kasapların kurban kesimi sırasında yaşadığı kazalara şahit oluyoruz. Bu açıdan vatandaşlarımızı kesim kazaları, kurbanların sağlık raporlu hayvanlar olması, kesimin işinde uzman kişiler tarafından İslami şartlara ve sağlık standartlarına uygun bir şekilde gerçekleşmesi ve belediyelerin ayırmış olduğu hijyenik kesim alanlarını tercih etmeleri konularında duyarlı olmaya davet ediyorum. Sağlıklı bir hayat için sağlıklı tercihler yapalım" dedi.

Engin ÖZTÜRK

Kaynak: Temsilci / Yerel

Kurban Bayramı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title