Haberler

Kümbet Köyü Kentsel Dönüşüme Hazır

Bakanlar Kurulu kararı ile turizm merkezi ilan edilen Giresun’un Dereli ilçesindeki Kümbet köyünde kentsel dönüşüm için İl Genel Meclisinde alınan karara yöre halkından destek geldi.

Bakanlar Kurulu kararı ile turizm merkezi ilan edilen Giresun'un Dereli ilçesindeki Kümbet köyünde kentsel dönüşüm için İl Genel Meclisinde alınan karara yöre halkından destek geldi.

İl Genel Meclisinin Giresun'un önemli turizm alanları içerisinde yer alan Kümbet köyünde kentsel dönüşüm yapılması için alınan kara yöre halkının büyük oranda destek verdiği belirtildi.

Köy Muhtarı Ahmet Çoruh, yaptığı açıklamada, İl Genel Meclisinin aldığı kararın ardından köy halkı ile yaptığı görüşmelerden olumlu sonuç çıktığını ifade etti.

Muhtar Çoruh, "Giresun'un en önemli yaylalarının sınırları içerisinde bulunduran köyümüzde turizm adına yapılacak olan her türlü çalışmaya destek veriyoruz. Köy halkımızın da yüzde 80 civarındaki çoğunluğu da destek verenler arasındadır. Biz biliyoruz ki bizim köyümüzün geleceği de turizm de.Yapılacak olan kentsel dönüşüm sayesinde köyümüz merkezine daha modern alışveriş alanları, oteller, restoranlar, köy evleri kazandırılacaktır. Her şeyden önce yöremizde turizm adına hoş olmayan çarpık yapılaşmalar ortadan kalkacaktır. Bu nedenle bir an önce kentsel dönüşümün hayata geçmesini temenni ediyoruz" dedi. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Giresun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title