Haberler

Kız Çocuklarında Okullaşma Oranı Arttırılacak

Güncelleme:

Diyarbakır Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 'Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Arttırılması' projesiyle AB'den hibe almaya hak kazandı.

Diyarbakır Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, kız çocuklarının okullaşma oranını artırmak amacıyla hazırladığı 'Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Arttırılması' projesi AB Hibe Programı'ndan hibe kredi almaya hak kazandı.


Kız çocuklarının okullaşma oranını artırmak amacıyla 'Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Arttırılması' projesi AB Hibe Programı'ndan hibe kredi almaya hak kazandı. Projenin tanıtım için toplantısı düzenlendi.


Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Diyarbakır Vali Yardımcısı Remzi Kattaş, Yenişehir Kaymakamı Mehmet Özel, İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hürata, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Cebe ile eğitimciler, öğrenciler ve veliler katıldı. Toplantıda proje tüm detaylarıyla staly gösterisi yapılarak en ince ayrıntısına kadar anlatımlarda bulunuldu.


Toplantıda konuşan Diyarbakır Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Recai Kırtay, proje koordinatörlüğünü yaptığı 'Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Arttırılması' projesi AB'den hibe almaya hak kazandığını söyledi. Bu kapsamda Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı Avrupa Birliği'ne Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı arasında hibe programı imzalandığını dile getirdi.


Proje kapsamında muhtarlarla, okul müdürleriyle ve ailelerle görüşme ve toplantılar yapılacağını anlatan Okul Müdürü Recai Kırtay, bu çalışmalarla hedeflerinin Diyarbakır'da eğitim almakta olan ve okulu bırakma- okula ara verme gibi riskleri bulunan kız çocuklarının tespit edilerek okula kazandırılmasını sağlayacaklarını belirtti. Kırtay, sonuç olarak Diyarbakır'da kız çocuklarının okullaşma oranının arttırılacağını sözlerine ekledi.


Programın sonunda katılımcılara çiğköfte ikramı yapıldı.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title