Haberler

Kadın Mühendisler Başarıda Erkekleri Aratmayacak Seviyeye Geldi"

GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram: "Bugün pek çok başarılı yatırımın, üretimin ve projenin başında kadın mühendisler yer almaktadır"

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram,  Türkiye'de kadın mühendislerin başarılarıyla erkek meslektaşlarını aratmayacak seviyeye geldiğini bildirdi.

Bayram, yaptığı açıklamada, başarının cinsiyetinin olmayacağını, artık kadın mühendislerin de her alanda başarılı işlere imza attığını belirtti.

Kadın mühendis sayısının erkek mühendis sayısına yaklaştığını ifade eden Bayram, gelişiminin sağlıklı üretimle mümkün olabileceğini, üretimi ortaya koyan, geliştiren ve gerçekleştiren mühendislikte cinsiyet ayrımı olmaması gerektiğini vurguladı.

Bayram, her tür branştaki mühendislik eğitiminde hem kadın hem de erkek mühendislerin başarılı olduklarına dikkati çekti. Yıllar önce cinsiyete göre tercih yapılan mühendislik branşlarında artık bu ayrımın ortadan kalktığını belirten Bayram, şöyle devam etti:

"Örneğin, çok eski zamanlarda inşaat ve makine mühendisliği gibi branşlar sadece erkeklere özgü mühendislik branşları gibi algılanırken, bugün pek çok mühendislik branşında kadın mühendis sayısı, erkek mühendis sayısını geçmiştir. Bu durum hem ülkemiz sanayisi hem de kadın mühendislerin başarısı için önemlidir. Bugün pek çok başarılı yatırımın, üretimin ve projenin başında kadın mühendisler yer almaktadır. Yurt dışında ise bu başarılar çok daha ileri seviyededir."

İş başvurusu yapan kadın mühendislerden, kendilerine negatif ayrımcılık yapıldığı yolunda yakınmalar geldiğini anlatan Bayram, "Geldiğimiz bu noktada ülkemizde hala kadın mühendisler için negatif ayrımcılık yapılması kabul edilemez. Başarıda kadın, erkek ayrımı olmaz. Türkiye'de kadın mühendisler başarılarıyla erkek meslektaşlarını aratmayacak seviyeye geldi" ifadelerini kullandı. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Mustafa Bayram Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title