Haberler

İskenderun'da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

Çanakkale Zaferi'nin 96. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü Dolayısıyla Mustafa Kemal Üniversitesi (Mkü), İskenderun Meslek Yüksekokulu'nda (İmyo) Tören Düzenlendi.

Çanakkale Zaferi'nin 96. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ), İskenderun Meslek Yüksekokulu'nda (İMYO) tören düzenlendi.

İMYO Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen törene, Yükekokul Müdür Yardımcıları Göksel Eraldemir, Ali Rıza Çelik, İskenderun Deniz Üs Komutanlığı'nda görevli Üsteğmen Ali Eker, okulun akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Törende, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan öğretim görevlisi Yahya Yılmaz, "Etrafımızdaki bir çok ülkede kaos olmasına rağmen ülkemiz ayakta durabiliyorsa, nedeni bağımsızlık mücadelemizin bedelini fazlasıyla ödediğimiz içindir" dedi.

Çanakkale Zaferi'nin bir milletin tarih içinde kalma iradesinin göstergesi olduğunu kaydeden Yılmaz, öğrencilere seslenerek, "Çanakkale ruhunu idrak etmeliyiz, edemiyorsak hepimiz bunun muhasebesini yapmalıyız. Bu milleti, memleketi, vatanı sonsuza kadar yaşanır hale getirmek için çalışalım, sorgulayalım, okuyalım. Bu inançla kendinize ne kadar çok güvenirseniz, bu memleketi var etme gücünü kendinizde o kadar çok bulursunuz. Kendinize ideal belirlerken içine milletin dirlik, birlik ve beraberliğini de koyabiliyorsanız, bu millet ebediyete kadar varlığını sürdürecektir" diye konuştu.

İskenderun Deniz Üs Komutanlığı'nda görevli Üsteğmen Ali Eker, Çanakkale Zaferi'nin öncesi, savaş süreci ve sonrasıyla ilgili slaytlar eşliğinde bilgi verdi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın tanıtım filminin de izlendiği anma töreninde, öğrencilerce kahramanlık şiirleri ve okundu, kahramanlık türküleri söylendi.

- HATAY

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title