Haberler

İl Genel Meclisi Nostalji Yaşadı

Konya İl Genel Meclisi, Ekim Ayının 3

Konya İl Genel Meclisi, ekim ayının 3. birleşiminde İl Özel İdaresi daire başkanlıklarının çalışmaları hakkında bilgilendirildi. Açılış ve yoklama ile başlayan İl Genel Meclisi ekim ayı 3. birleşiminde, Daire başkanlarının yaptığı sunumlar arasında Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Hüseyin Eşgin'in sunumu, Meclis üyelerinin nostalji yaşamasına neden oldu.

Eşgin, temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan çalışmalarında Meclis'in aldığı kararlar, önerge sayısı, makamdan ve Vali'den gelen teklifler, vefat eden, istifa eden ve üyeliği düşürülen üyeler hakkında bilgi verdi. 19. dönem İl Genel Meclisi'nin çalışmalarına dikkat çeken Eşgin, üyelere nostalji yaşatan sunumda, 5 yıl önce yapılan çalışmaları gündeme getirdi.

Eşgin'in, Konya eski Valisi Ahmet Kayhan'ı, Yerel Yönetimler Kanunu yasalaştıktan sonra Konya'nın ilk Genel Sekreterliğini yapan Muammer Sönmez'i ve 19. Dönem İl Genel Meclisi'nin Başkanı Mustafa Sabri Ak ile aynı dönemin Meclis üyelerinin çalışmalarını anlatıldığı sunum, üyelerden alkış aldı.

Tarım ve Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Raşit Turan ise, sunumunda 2010 yılı Ocak-Eylül ayları arasında özellikle sulama konusuna önem verdiklerini belirterek, bu dönemde 13 yağmurlama, 20 damlama, 5 sulama göleti, 4 arazi toplulaştırma projesi, 6 da diğer projeler olmak üzere toplam 48 projeyi hayata geçirdiklerini bildirdi.

2010 yılı Tarımsal Desteleme kapsamında özellikle organik ürünlerin yetiştirilmesine ağırlık verdiklerini dile getiren Turan, bu kapsamda da 261 yerleşim yerinde, toplam 2 bin 678 çiftçiye 1 milyon 500 bin adet çilek, 100 bin adet asma, 87 bin 100 adet meyve fidanı, 38 ton organik patates ile yüksek sistem bağ direği ve aparatları desteği yaptıklarını kaydetti.

(FTA-MRS-NÖZ) - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title