Haberler

İki Bayramı Bir Arada Yaşadılar

Niksar'da hayırseverlerin yardımıyla alınan 11 tekerlekli sandalye, Ramazan Bayramı öncesinde engellilere dağıtıldı.

Niksar'da hayırseverlerin yardımıyla alınan 11 tekerlekli sandalye, Ramazan Bayramı öncesinde engellilere dağıtıldı.

Tokat'ın Niksar ilçesinde Kent Konseyi Engelliler Meclisi İlçe Başkanı Mustafa Çakmak, Niksar Bedensel Engelliler Derneği'nde (NİKBED) düzenlenen törende yaptığı konuşmada tüm hayırseverlere teşekkür etti. Engelli vatandaşların yaşadıkları sorunların, tüm toplumu ilgilendiren ortak bir sorun olduğunu belirten Çakmak, "Hepimiz bilmeliyiz, toplum olarak herkesin birlik olup bu sorunları çözmeye çalışmalıyız. Unutulmamalıdır ki insanların engelli olmaları çeşitli etkenlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, onların hayata tutunmaları için insanların duyarlı olması, engellilerin sorunlarının önemsenmesi refah bir toplum için olmazsa olmazdır. Bu nedenle toplumun bütün fertlerine büyük görev ve sorumluluk düşmektedir" dedi.

Çakmak ayrıca Niksar'a uygulama iş okulunun mutlaka açılması gerektiğini belirterek, "Engelli kardeşlerimize yapacağımız manuel araba yardımlarıyla onlara iki bayramı bir arada yaşatmak istiyoruz. Uygulama ve iş okulun Niksar'ımıza açılması en büyük beklentimizdir" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 3 tanesi mavi kapak toplama kampanyasından 8 adedi de hayırseverlerin yardımıyla alınan toplam 11 adet tekerlekli sandalye bedensel engellilere teslim edildi. Düzenlenen törene Niksar Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Yıldız, MHP İlçe Başkanı Davut Berdibek, Kent Konseyi Başkanı Duran Kaya, engelliler ve aileleri katıldı. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title